"دکتر محمد جواد اسلامی" متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: کمبود آهن شایعترین شکل سوء تغذیه در جهان است که در حدود 2 میلیارد نفر به آن مبتلا هستند، کم خونی فقرآهن زمانی اتفاق میافتد که مقدار آهن جذب شده برای تأمین نیاز روزانه کافی نباشد. کمبود آهن میتواند به دلیل دریافت ناکافی آهن، در دسترس نبودن آهن قابل جذب، افزایش نیاز به آهن در دوره بارداری و خونریزی مزمن در بدن افراد رخ دهد.
وی ادامه داد: رنگ پریدگی پوست، خستگی زودرس، سرگیجه و سردرد، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پاها، حالت تهوع از جمله نشانههای کم خونی به شمار میرود.
اسلامی درخصوص روشهای درمان کم خونی اظهار داشت: جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ، جعفری، اسفناج، حبوبات، میوههای خشک (برگهها) بخصوص برگه زردآلو، و دانههای روغنی از جمله منابع غذایی آهندار به شمار میروند.
ویتامین C جذب آهن را افزایش میدهد، به همین دلیل معمولا مصرف این ویتامین به همراه آهن پیشنهاد میشود.
انتهای پیام/