يك متخصص سم شناسی و مسمومیت ها گفت: بهم خوردن الگوی غذایی و افزایش حجم غذای مصرفی در ماه مبارک رمضان منجر به پرخوری و ‏مسمومیت روزه داران می شود‎.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران، دکتر غفارعلی محمودی متخصص سم شناسی و مسمومیت ها و عضو بسیج جامعه پزشکی گفت: به ‏دلیل تغییر در الگوی غذایی در ماه مبارک رمضان و نگرانی ناشی از گرسنگی و افت فشار، معمولا روزه داران پرخوری می کنند و ‏این امر عامل اصلی مسمومیت های غذایی روزه داران می شود‎.‎

وی علاوه برآنکه بهم خوردن الگوی غذایی و افزایش حجم غذای مصرفی در ماه مبارک رمضان را علت مسمومیت ها دانست؛ ‏گفت: غذاهای مانده از شب های قبل و غذاهایی که خوب گرم نمی شوند نیز مستعد رشد باکتری ها و بروز ناراحتی های ‏گوارشی و مسمومیت برای روزه داران هستند لذا توصیه می شود در این ماه حتما غذاهای تازه مصرف شود‎.‎

دکتر محمودی همچنین خاطر نشان کرد: بیرون گذاشتن طولانی مدت غذا خارج از یخچال جهت سرد کردن، نکته ای است که ‏اکثر مردم رعایت نمی کنند درحالی که قائدتا غذا به محض آنکه مختصری سرد شد باید درون یخچال قرار داده شود و نباید ‏خیلی در معرض هوای آزاد قرار گیرد‎.‎

وی افزود: به دلیل اینکه در ایام روزه داری، معده به مدت طولانی خالی بوده و جهت جلوگیری از مشکلات گوارشی، باید افطار با ‏غذای ولرم مانند فرنی یا سوپ انجام شود. بنابراین افطار باید حجم کمی داشته و در سحر بیشتر از سبزیجات استفاده شود که ‏آب آن به مرور آزاد شده و تشنگی را در طول روز کاهش دهد‎.


انتهای پیام/

برچسب ها: گرسنگی ، مسمومیت ، روزه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار