به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در سالهای اخیر با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند منابع انرژی تجدیدپذیر مورد توجه قرار گرفتهاند.در سال ۲۰12 حدود 19درصد از انرژی نهایی مصرفی جهانی از راه انرژیهای تجدید پذیر بدست آمده است.
با توجه به اهمیت استفاده از این انرژیها در کشور ستاد توسعه فناوری انرژیهای نو، در تير ماه 1387 با اهداف فعال کردن کليه منابع موجود انساني و مالي کشور، پرهيز از موازی کاری، شفاف سازی و ايجاد امکان نقد و ارزيابی فعاليتها، تعيين ظرفيتهای موجود در کشور و نهايتاً تجاری سازی نتايج حاصل از تحقيقات به عنوان مهمترين حلقه زنجير نوآوری در زمينه انرژیهای نو و تجديدپذير تأسيس شده است.
مهندس یوسف آرمودلی دبیر ستاد انرژیهای نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره فعالیتهای این ستاد بیان کرد: اهدافی که در ستاد انرژیهای نو دنبال میشود در چارچوب اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است، استفاده از منابع تجدید پذیر، تجهیز مراکز علمی و فناوری کشور، حمایت از شرکتهای دانشبنیان فعال در این عرصه، استفاده از منابع تجدیدپذیر خورشیدی، باد، زمین گرمایی، زیست توده از جمله اقداماتی است که در 8 کارگروه تخصصی ستاد انجام میشود.
آرمودلی ادامه داد: کارگروه انرژیهای زیست توده و بایومس خود 6 بخش را شامل میشود. تولید گاز از ضایعات و تصفیه آب از جمله فعالیتهایی است که در این کارگروهها انجام میشود، البته تمام فعالیتهایی که در این خصوصا انجام میشود بر اساس هماهنگی با معاونین معاونت علمی و فناوری است.
تعریف 160 پروژه با حمایت 25 میلیارد تومان
وی اظهار کرد: تمام پیشنهادات و طرحهایی که از مراکز علمی رسیده در صورتی که در چارچوب اهداف این ستاد باشد بعد از تایید در کارگروههای مربوطه و بررسی در 2 مرحله به معاونت ارسال شده تا در صورت تایید مورد حمایت مالی قرار گیرد.
دبیر ستاد انرژیهای نو درباره پروژه های در حال انجام در این حوزه گفت: تا به حال 160 پروژه در ستاد با حمایت مالی 25 میلیارد تومان تعریف شده است که نیمی از آن به اتمام رسیده ومابقی در حال اجرا وحمایت هستند.
بومیسازی فناوری و مقابله با تحریمها
وی در ادامه عنوان کرد: فعالیتی که در ستاد انجام میشود در راستای تکمیل ظرفیت علمی در حوزه انرژیهای تجديدپذير و پتانسیلسنجی در این عرصه است، همچنین تکنولوژی، مطالعات میدانی و آزمایشگاهی وابسته به وزارت علوم را مورد حمایت قرار میدهیم به این ترتیب بومیسازی تعداد زیادی از فناوریها انجام شد.
آرمودلی همچنین به فعالیت های تجاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر اشاره و بیان کرد: به عنوان مثال ساخت ژنراتور توربین بادی در داخل کشور به بهرهبرداری رسید مورد دیگر طراحی و ساخت اینورتر در داخل کشور است که به علت تحریمها امکان وارد کردن آن وجود نداشت و دهها موارد دیگر که با حمایت معاونت عملی شد و امید است در سال جاری با حمایت گستردهتری که از مراکز تحقیقاتی وشرکتهای دانش بنیان انجام میگیرد تولیدات بیشتری تجاری شوند زیرا بومیسازی فناوری دسترسی آسان و سریع جهت تامین، خودکفایی کشور، اقدامات تحریم شکنانه و کاهش هزینهها را به دنبال دارد.
دبیر ستاد انرژیهای نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به نصب سیستمهای 20 کیلووات در 23 دانشگاه گفت: نصب این سیستمها در دانشگاههای فنی با هدف فعالیت پروژههای دانشجویان انجام شد و تا کنون پروژههای بسیاری روی این سیستمها تعريف شده است همچنین تجهیز آزمایشگاهها در کنار حمایت وزارت علوم وتحقیقات از اقدامات دیگر ستاد است.
آرمودلی عنوان کرد: 11 مرکز مربوط به حوزه پیل سوختی در کشور وجود دارد که این مراکز به عنوان پایش کنترل کیفیت و در عین حال محلی برای تولید علم فعالیت میکنند.
فعالیت ستاد در راستای تحقق اقتصاد دانشبنیان است
وی تصریح کرد: در سال 93 با حمایت و کمک جدی شرکتهای دانش بنیان موفق به شناسایی، تایید، کمک به تولید داخل و تجاریسازی خواهیم شد البته حمایت از پروژههایی که نیاز داخل هستند و فعالیت 8 کارگروه تخصصی ستاد در راستای حرکت به سوی اقتصاد دانش بنیان است. پتانسیل بسیار خوبی در سراسر کشور از جهت وجود انرژیهای تجدیدپذیر وجود دارد که باید با حمایت دستگاههای مربوطه بتوان از آنها در جهت تولید برق و گرما استفاده کرد.
آرمودلی در پاسخ به این پرسش که بر اساس قانون پنجم توسعه باید 5 هزار مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی به بهره برداری برسد و تا چشمانداز 1404 نیز 10 درصد قدرت نصب شده کشور از طریق منابع تجدیدپذیر تامین شود در باره میزان استفاده از این منابع گفت: در این زمینه 2 رویکرد وجود دارد، ما 10 هزار مگاوات نیروگاه آبی داریم که 10 درصد برق کشور از منابع آبی تامین میشود حال اگر نیروگاههای آبی را کنار بگذاریم بیش از 210 مگاوات نیروگاه غیرآبی بزرگ و تجديدپذير احداث شده است که 300 میلیون کیلووات ساعت برق تولید میکنند. البته تولید 7 هزار مگاوات را به بخش خصوصی دادیم تا با سرمایهگذاری و احداث نیروگاه در این زمینه فعال شوند.
انتهای پیام/