رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از آنجایی که روزهداران مدت زمان زیادی از روز نمیتوانند آب مصرف کنند و نیاز بدن خود را برآورده نمایند باید در بین افطار تا سحر به میزان کافی مایعات مصرف کند تا کلیه و مجاری آنان دچار مشکل نشود.
مشتاقی در مورد مصرف چای در ماه رمضان گفت: چای به طور مستقیم روی کلیه تأثیری ندارد اما افراط در مصرف چای ضربان قلب را افزایش میدهد که بهصورت کاذب، تولید ادرار بیشتر میشود و این امر باعث دفع مایعات و از دست رفتن آب بدن میشود.
متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری گفت: روزهداران میتوانند برای کاهش میزان تشنگی در طول روز و کم کردن مشکلات کمآبی بدن از میوههای آبدار مانند هندوانه، خربزه، هلو و انگور استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه بهترین نوشیدنی آب است، افزود: افراد نباید برای رفع تشنگی خود از نوشابه و یا سایر نوشیدنیهای صنعتی استفاده کنند زیرا غالباً حاوی اگزالات هستند که از عوامل تشکیل سنگ کلیه است.
رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در پایان به افرادی که سابقه بیماریهای کلیوی دارند توصیهکرد: افرادی که سابقه جراحی یا بیماریهای کلیوی بهویژه سنگ کلیه دارند پیش از اقدام به گرفتن روزه با پزشک معالج خود مشورت کنند.