به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد
محسن احمدی پور، با تکیه بر همت و توکل به خدا وتلاشهای شبانه روزی موفق به کسب استاندارد ملی ایران هم شده است چرا که این محصول مشابه خارجی ندارد و تنها به نام انحصاری ایران عزیزبه ثبت رسیده است
احمدیپور اظهار داشت: محلول فرمازین که تولیده کردهام، در صنایع مختلف کاربرد دارد که از مهمترین آنها میتوان به استفاده در دستگاههای کدورت سنج تصفیه خانههای آب و فاضلاب کشور اشاره کرد که در حال حاضر به علت اینکه تولید داخلی وجود نداشت، از یکی از کشورهای اروپایی وارد میشود.
وی افزود: این محلول برای نخستین بار چند ماه پیش تولید شد و با تلاشهای بسیار در ظرف سه ماه گذشته موفق به کسب استاندارد ملی برای این محصول شدم.
این پژوهشگر عنوان کرد: این محصول آماده تولید است و با آماده کردن زیرساختها آماده تولید آن هستیم و قیمت تمام شده آن در ایران در حال حاضر نصف قیمت مشابه خارجی است که این قیمت در صورت تولید بالا میتواند تا یک دهم نمونه خارجی نیز کاهش پیدا کند ضمن اینکه علاوه بر تولید این محصول، خدمات کالیبره کردن دستگاهها نیز توسط ما انجام میشود.
این پژوهشگر ادامه داد: این محصول که در بسیاری از صنایع و از جمله پتروشیمی و داروسازی کاربرد دارد، در حال حاضر به صورت عمده وارد میشود.
احمدی پور افزود: در صورت حمایت از تولید داخلی از ورود حدود 20 هزار لیتر از این محصول از خارج از کشور جلوگیری میشود.
احمدی پور خاطرنشان کرد: در حال حاضر سفارشاتی نیز برای تولید این محصول دریافت کردهایم ولی عزم مسئولان کشور برای حمایت از محصولات داخلی میتواند پژوهشگران کشور را برای کاربردی کردن فعالیتهای خود به تکاپوی بیشتری وا دارد و مشوق آنها باشد.
وی اظهار داشت: برای فعالیتهای خود شرکتی را در مرکز رشد فناوری شهرستان ابرکوه به ثبت رساندهام و امور مربوط به تولید محصول خود را از این طریق پیگیری میکنم.
لزوم بها دادن به امر پژوهش در سال فرهنگ و اقتصاد
این مخترع جوان ابرکوهی با اشاره به تاکید رهبری بر اقتصاد مقاومتی و بها دادن به پژوهش با توجه به انگذاری سال فرهنگ و اقتصاد گفت: اگر در کشوری پژوهشها محور توسعه قرار گیرد و تا تجاری سازی و فرایند انبوه سازی برسد در قبال اقتصاد کشورهای استکبار مقاوم خواهد شد و در سال فرهنگ و اقتصاد با تکیه بر فرهن تلاش و همت و تحقیقات و نوآوری می توان تحریم را پشت سر گذاشت
یکی از اصلیترین اهداف پژوهش، تولید علم است و این در حالی است که پژوهشهای ایرانی بیشتر توصیفی و نه کاربردی است و به همین دلیل تعداد معدودی از این پژوهشها در کشور ما به سوی تولید علم میرود.
نتایج تولید بسیاری از این تحقیقات نیز با توجه به اینکه بسیاری از آنها نیاز روز جامعه نیز محسوب میشوند، به علل مختلف از جمله عدم در اختیار داشتن سرمایه همچنین عدم حمایتهای لازم، در حد تولید آزمایشی مانده است.
برخی از این پژوهشگران نیز ناگزیر از فروش طرحهای خود با قیمتهای پایین به بخش خصوصی شدهاند و نتایج سالها فکر و تلاش آنها به تولید درآمدهای بالا برای دیگران منجر شده است.
همه این موارد و بسیاری دیگر، باید مسئولان را امروز بیش از هر زمان دیگری برای استفاده از ایدههای خلاقانه نیروهای کشور به تکاپو وا دارد.
جلوگیری از خروج ارز برای واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند و ایجاد بازار مصرف برای تولیدات داخلی یکی از این راهکارهاست.
این مسیر راهی است که با توجه به اینکه بسیاری از این محصولات در سیستمهای اداری و شرکتهای دولتی کاربردهای زیادی دارند، میتواند با ابلاغ تنها یک بخشنامه به نتیجه برسد/س.