با توجه به پيشرفت علمي كشور در زمينه‌هاي مختلف علوم در اين رابطه بايد رتبه بندی‌ها را جدی گرفت و فکورانه عمل کرد.

جعفر مهراد رييس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران  گفت : جلسه هم اندیشی ارتقای جایگاه دانشگاه فردوسی مشهد در نظام رتبه بندی ISC و بین المللی  با حضور شورای دانشگاه و مدیران پژوهشکده ها صورت گرفت.
 
وي در ابتدا به بیان اهمیت ارتقای جایگاه دانشگاه پرداخت و افزود: اگر به تاریخ و تمدن اسلامی بنگریم دانشگاهها همیشه فعالیت‌های خود را بصورت بین المللی ادامه داده اند. جهانی سازی باعث شده است که دانشگاه های طراز اول بیشتر شناخته شوند و در این راستا نیز نظام های رتبه بندی بین المللی، دانشگاه های جهان را رتبه بندی کرده و معرفی می کنند. 
 
وي در ادامه گفت: ISC بصورت رایگان در اختیار دانشگاه ها قرار داده شده است که دانشگاه های کشور می توانند با مراجعه به پایگاه های اطلاعاتی غنی آن وضعیت دانشگاه خود را در سطوح ملی و بین المللی در مقایسه با سایر دانشگاه های جهان مشاهده کنند.
  
مهراد درخصوص سنجش و پایش علم در حوزه ها و موضوعات گوناگون افزود: اکنون توسعه علمی و سیاستگذاری علم و فناوری به موضوعی مهم تبدیل شده است که این مهم در کشور جمهوری اسلامی ایران نیز مورد تاکید است. 
  
وي درباره پژوهش و فناوری کشور که دستاوردهای مهمی دارد، اظهار داشت : ایران با دارا بودن بالاترین رشد تولیدات علمی، مقام اول دنیا و از لحاظ تعداد مقالات مقام 17 جهان و اول غرب آسیا را دارا می باشد، چنانچه ایران هر سال نسبت به سال قبل به دلیل توجه دانشگاه ها پیشرفت بیشتری در تولید علم دارد. برای نخستین مرتبه در سال 1365 در دانشگاه تهران بحث تولید علم مطرح گردید که امروزه این مسئله در دانشگاه ها نهادینه گردیده است. تعداد مقالات نمایه شده کشور در نظام رتبه بندی اسکوپوس حاکی از این پیشرفت است که هر سال رشد چشمگیری دارد. 
  
مهراد تصريح كرد : در ادامه تعداد مقالات نمایه شده در ISI را از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون را به تصویر کشید که ایران در این نظام رتبه بندی رتبه 20 را دارد. دانشگاه فردوسی مشهد در این رتبه بندی در بین دانشگاه های کشور در رتبه 10 قرار دارد.. 
  
وي خاطرنشان كرد :درباره توزیع نشریات نمایه شده بر حسب منطقه جغرافیایی و همچنین به تفکیک موضوعی؛ سهم زبان های مختلف از نشریات دارای ضریب تاثیر در ISC؛ تولید علم دانشگاه ها  در ISC بر اساس مدارک مقالات منتشر شده در مجلات؛ و بر اساس تعداد همایش ها اشاره كرد و رتبه دانشگاه فردوسی مشهد با آمارهای سایر دانشگاه های ایران مقایسه گردید چنانچه . دراين رابطه بايد رتبه بندی ها را باید جدی گرفت و فکورانه عمل کرد.


انتهای پیام/ 


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.