ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است اما با یک برنامه تغذیه‌ای درست هنگام افطار و سحر می توان سلامتی بدن را حفظ کرد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، در حال حاضر با افزایش درجه حرارت هوا و تقریبا 16 ساعت روزه داری باید برای یک بدن سالم و ذهن پویا در طول ماه مبارک رمضان تدابیری اندیشید. 

روبرو شدن بدن با بحران کم آبی
دستورالعمل های بین المللی می گویند شما نباید از نوشیدن آب برای بیش از 12 ساعت پرهیز کنید، بنابراین در این مدت زمان برای جلوگیری از کم آبی بدن باید با مصرف خاکشیر و آب همراه با آب لیموی تازه از تشنگی جلوگیری کرد و طراوت بدن را حفظ کرد.

 
سعی کنید به منظور کاهش تبخیر مایعات بدن و عرق کردن در داخل خانه بمانید و از ورزش های بیش از حد پرهیز کنید. 

پیدا کردن جایگزین مناسب برای 3 وعده غذایی در روز
پیروی از قانون طلاییاستفاده از 5 واحد میوه و سبزیجات در طول ماه مبارک رمضان مهم است.

شما می توانید با مصرف 5 واحد میوه در فاصله افطار تا سحر تمام ویتامین های مورد نظر بدنتان را تامین کنید و از بی حالی و کسالت طول روز جلوگیری کنید.

 

نیازی به گفتن نیست، ماه رمضان فرصت خوبی برای کاهش مواد غذایی سرخ شده و فست فود که دارای کالری سنگین هستند می‌باشد و سدیم موجود در این گونه غذاها شما را به شدت تشنه و بی حال می‌کند.


مراقب سم سفید در ماه رمضان باشید
زیاده روی در مصرف شکر در ماه رمضان افزایش می یابد، به خصوص با دسر، اما به خاطر داشته باشید که مواد غذایی شکر دار و نوشیدنی های شیرین موجب افزایش سطح انسولین می شود. 
 
یک وعده غذایی
 کوچک از کربوهیدرات های پیچیده سرعت هضم غذا را کاهش می دهد و احساس سیری به شما می دهد. لوبیا، عدس، تخم مرغ و ماست به شدت توصیه می شود.  


تعداد بسیار زیادی از ما قربانی سوء هاضمه پس از افطار سنگین می شویم.سه قانون طلایی برای جلوگیری از ناراحتی و سهولت سوء هاضمه معده می باشد که با شروع غذا در سپیده دم با بخشی از سالاد، جویدن لقمه ها به آرامی و یک جا مصرف نکردن مواد غذایی مختلف از سوء هاضمه جلوگیری می کند.  

برای بسیاری از افراد، سردرد بخش اجتناب ناپذیر از ماه مبارک رمضان استمغز ما به طور مداوم نیاز به اکسیژن و گلوکز دارد که با کاهش نوشیدنی های داغ و کافئین دار بعد از افطار می توان از سردرد پیشگیری کرد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Netherlands
زهرا
۱۴:۱۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
تا جاییکه من میدونم ابوعلی سینا به ماه مبارک رمضان ماه مرضان (سرشار از مریضی) یاد کرده. حالا این تفسیر های هرمنوتیک رو از کجات دراوردی که معلومه از حالت...
از لحاظ علمی کاهش غذا در شب اوکی هست... و از لحاظ علم مدرن (نه علم اسلامی که از هر لحاظ صحتش زیر سوال هست) سیستم این ماه کلا برای بدن مضره و اونچه تجویز میشه غذای سبک هست در وعده شام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
درود بر ابو علی سینا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
وجدانا اصلا مطلب رو خوندی ؟! یا اینکه همینطوری خواستی یه چیزی بگی!
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۰:۵۴ ۱۶ خرداد ۱۳۹۶
اصلا ابو علی سینا کلا....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
آفرین ...
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۰:۵۴ ۱۶ خرداد ۱۳۹۶
مرس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۰۸ تير ۱۳۹۳
والا ماه رمضون اومده ما تو كار خونه كا رمي كنيم از هشت صبح تا هفت بعد از ظهر حالا بگين وقت ناهار م از ما گرفتن كولر و پنكه هم كه نيست چطوري روزه بگيريم و كار كنيم مي شه بگين
Iran (Islamic Republic of)
شناس
۱۲:۳۵ ۰۸ تير ۱۳۹۳
برادر عزیز ناشناس تمام اون ساعاتی که دولت قبل کم میکرد واسه کارمنداش بود. و گرنه ما تو بخش خصوصی هنوز هم روزی 12 ساعت کار میکنیم. و به خاطر کم شدن ساعات کار ادارات و بانک ها کلی دردسر واسمون درست میشد.
Iran (Islamic Republic of)
شناس
۱۲:۲۲ ۰۸ تير ۱۳۹۳
ما که از ساعت 7 صبح تا 6 عصر ساعت کاریمونه بدون وقت ناهار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۰۸ تير ۱۳۹۳
17 ساعت روزه داریه که به محبت دولت جدید حداقل 8 ساعت باید سرکار باشیم! حتی یک ساعت ناهاری رو هم کم نکردن!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۷ ۰۸ تير ۱۳۹۳
تنبل نباش
برو كار ((ميكن )) مگو چيست كار
كه سرمايه زندگاني ست كار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۰۸ تير ۱۳۹۳
اينها کجاش گفته های ابوعلی سينا بود؟