به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران بورس كالا بازاری متشكل و سازمان يافته است كه در آن به طور منظم كالا يا كالاهاي معيني با روش هايي مشخص مورد معامله قرار ميگيرند . معمولا در اين بازار تعداد زيادي از عرضهكنندگان، كالاهاي خود را به خریداران عرضه مي نماينددر خصوص قراردادهای بورس کالا:
1 -قراردادنقدي: در اين قرارداد خريدار جهت تسويه، تا ساعت12 روز سوم کاري پس از انجام معامله، فرصت دارد وجه معامله را پرداخت نمايد و فروشنده نيز مي بايست پس از انجام تسويه کالاي موردنظر را تحويل دهد. دراين قراردادکه تحويل فوري هم ناميده مي شود، وجه و کالاي مورد مبادله ظرف3 روز کاري مبادله مي شوند.
2-قرارداد نسيه: دراين نوع قرارداد پرداخت وجه به صورت نقد و نسيه در سررسيد تعيين شده و توافق شده انجام مي گيرد اما تحويل کالا توسط فروشنده مي بايست حداکثر تا سه روز کاري پس از انجام معامله صورت پذيرد. اين نوع معامله در بورس به ندرت انجام مي پذيرد.
3- قراردادسلف: درمعاملات سلف نيز همچون معاملات نقدي، مي بايست پرداخت وجه تا ساعت 12 روز سوم کاري انجام گيرد. اما تحويل کالا در موعد مقرر که در زمان معامله مشخص مي شود، صورت مي گيرد.
4- قرارداد آتي: در اين نوع قرارداد فروشنده متعهد مي شود در سررسيد معين، مقدار معيني از کالاي مشخص را به قيمتي که اکنون تعيين مي کند بفروشد و در مقابل طرف ديگر متعهد مي شود آن کالا را با آن مشخصات خريداري نمايد و طرفين معامله مبلغي را به عنوان وجه تضمين نزد پاياپاي بورس مي گذارند.
انتهای پیام/