به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل؛ محمود علایی امروز در جلسه مدیریت بحران در اردبیل اظهار داشت: میزان خسارت وارده از خشکسالی به شهرستان گرمی که دارای 120 هزار هکتار اراضی زراعی مستعد است و اکثر اراضیآن دیمبوده، بسیار بالا است.
وی به خسارت 15 میلیارد تومانی سرمازدگی اشاره کرد و گفت: در کنار آن سیل نیز در سه ماه نخستامسال به روستاها و مناطق مرزی ما خسارت وارد کرده؛ به طوری که 9 رودخانه واقع در این شهرستان اغلب دچار سیل شده است.
فرماندار گرمی تصریح کرد: در هفته گذشته سیل جاری شده در این شهرستان به بخش عظیمی از واحدهای مسکونی تاسیسات زیربنایی راهها و پلها و محورهای مواصلاتی و ارتباطی خسارت وارد کرده و اکثریت جادههای بین راهی را از بین برده است.
علایی بهکوهستانی بودن گرمی و همچنین موقعیت اقلیمی اینشهرستان در وقوع حوادث مختلفاشاره کرد و گفت: در بخش کشاورزی به دلیل اجرا نشدن طرحهای مختلف آبیاری تحت فشار قطرهای و بارانی و همچنین تکمیل نشدن بندها و استخرهای کشاروزی آسیبهای وارده به این بخش همواره با بالاترین رقم همراه بوده است.
وی افزود: با امکانات محدود جوابگوی خسارت وارده نیستیم و برایمنطقه ما نیز که از شرایط خشکسالی رنج میبرددرخواست کمک از سازمان مدیریت بحران را داریم تا نسبت به رفع مشکلات این حوزه اقدام کرده و خسارت را به حداقل برسانیم.
فرماندار گرمی کاربردی کردن تحقیقات کشاورزی را ضروری اعلام کرد و یادآور شد: بایدبه مدیریت تلفیقی در این بخش اهتمام کنیم و در کنار آن عدم پرداخت حق بیمه کامل، مشکلات و نارساییهایی را برای فعالان این بخش به وجود آورده است.
علایی از عدم پرداخت به موقع خسارت به زارعان منطقه گلایه کرد و افزود: بهتر است تا فصل کشت پاییزه این خسارت پرداخت شود تا زارعان با توان و دلگرمی بیشتر در این زمینه ورود پیدا کنند.
فرماندار گرمی چند گزینهای کردن بیمه کشاروزی را ضروری خواند و خاطرنشان کرد: نباید به دریافت 150 هزار تومان مبلغ بیمه به ازای هر هکتار اکتفا کنیم بلکه بهتر است در مولفههای بیمه کشاورزی بازنگری انجام شود و پرداختیها در این زمینه واقعبینانه باشد.
انتهای پیام/س