نیرویی که توده های عظیم هوا به سطح زمین وارد میکند میتواند عامل وقوع زلزله باشد. زلزله های خفیف اخیر جنوب کشور نیز احتمالا به همین علت بوده اند.

مجید فراهانی، عضو هیئت علمی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت: اگر توده هوایی بزرگ و چگال روی یک صفحه مستعد لغزش قرار گیرد، میتواند عامل تحریک کننده وقوع زلزله باشد.
 
وی افزود: زلزله های خفیف جنوب کشور در فصل های تغییر دما مثل اواخر زمستان و اوایل بهار هم میتواند ناشی از فشار جبهه های هوا باشد.
 
فراهانی تصریح کرد: اگر پوسته زمین را بصورت موزاییک های کف یک اتاق تصور کنیم، در حالتی که موزاییکی لق باشد، با وارد شدن فشار و نیرویی که تعادل آنرا بر هم بزند، لق شدگی خود را نمایان میکند.
 
وی متذکر شد: در طوفان دیروز که ناشی از برخورد دو توده هوای سرد و گرم با عمق کم بود، اختلاف فشاری در حدود 4 میلی بار (یعنی حدود 5 هزارم فشار هوای تهران) ایجاد شد.
 
وی اذعان داشت: چیزی که ثابت شده است این است که عموما بعد از وقوع زلزله، بارش های مقطعی در همان منطقه داشته ایم و علت آن هم  امواج گرانی منتشر شده و گرمای ناشی از لغزش صفحات است که باعث ایجاد یک جریان همرفتی و وقوع بارش در آن منطقه شده است.
 
فراهانی در پایان گفت : البته موضوع وقوع زلزله تحت تاثیر فشار توده های هوا به طور قطعی ثابت نشده و در مرحله ی تحقیقات در سراسر دنیا مطرح است.
برچسب ها: طوفان ، زلزله ، بارش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.