به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوین؛
آیتالله حسن عالمی در نشست با روحانیون استان قزوین با موضوع اقتصاد مقاومتی که در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: وقتی از غذای سالم سخن به میان میآید به معنای سلامت ظاهری غذا نیست زیرا سلامت ظاهری غذا به راحتی توسط مصرفکننده قابل تشخیص است.
وی افزود: معنای حقیقی غذای سالم، غذایی است که باطن آن سالم باشد زیرا در بسیاری از موارد ظاهر غذا سالم است اما باطن آن از سلامتی لازم برخوردار نیست.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: غذایی که انسان مصرف میکنند به انواع غذاهای گیاهی، حیوانی و سردرختی تقسیم میشود که نسبت به مصرف برخی از آنها در روایات تأکیدات زیادی شده است.
عالمی ادامه داد: در بسیاری از موارد مشاهده میشود میوههایی که به بازار مصرف عرضه شده از ظاهری زیبا و سالم برخوردار است اما به دلیل آلوده بودن باطن آن میوه اگر مصرفکننده نسبت به مصرف آن مداومت داشته باشد، قطعیقین به امراض گوناگون به ویژه سرطان مبتلا میشود.
وی عنوان کرد: استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی و یا در مقام مبارزه با آفات گیاهی، سمپاشی بیش از حد به دلیل باقیماندن کود شیمیایی و آفتکش در میوه موجب آلوده شدن میوه شده و با مصرف شدن آن توسط انسان زمینه بروز بیماریهای زیادی را در انسان فراهم میکند.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی و آفتکشها چند گروه مقصر هستند، تصریح کرد: در گذشته کارشناسان، کشاورزان را به استفاده از کودهای شیمیایی و آفتکشها ترغیب میکردند که این امر موجب میشد محصولات کشاورزی علیرغم برخورداری از ظاهری زیبا، باطن ناسالمی داشته باشند.
عالمی گفت: البته در سالهای اخیر با مشخص شدن مضرات استفاده از کودهای شیمیایی، کارشناسان تلاش میکنند روشهای تولید محصولات ارگانیک را به کشاورزان بیاموزند تا هم از راندمان زمینهای زراعی کاسته نشده و هم محصولات سالمی به دست مصرفکننده برسد.
وی بیان کرد: به دلیل عدم آموزش صحیح در گذشته این موضوع که با افزایش نوبت سمپاشی، میزان محصول تولیدی نیز افزایش مییابد در ذهن کشاورزان نهادینه شده است بنابراین در شرایط فعلی باید به دنبال تبیین ارزشمندی محصولات سالم در بین کشاورزان بود.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: یکی از اقشاری که در این زمینه میتواند نقش مهمی ایفا کند، روحانیون، ائمه جماعات و جمعه هستند که وظیفه دارند همانگونه که نسبت به اقامه نماز به مردم تأکید میکنند باید نسبت به تولید محصولات سالم نیز به کشاورزان تأکید کنند.
عالمی افزود: باید برای کشاورزان تبیین شود که اگر به دلیل استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی و آفتکشها محصول ناسالم وارد بازار کنند و انسانی به دلیل استفاده از این محصول ناسالم به مرضی مبتلا شود، آنان نیز در ابتلای این انسان به بیماری نقش داشتهاند.
وی اضافه کرد: با فعالیت روحانیون در این زمینه قطع یقین بخشی از آسیبهایی که در نتیجه استفاده از محصولات ناسالم به جامعه وارد میشود، از بین میرود.
نماینده ولیفقیه در وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیش از چند سال است که استفاده از کودهای شیمایی در تولید محصولات کشاورزی رواج دارد، تشویق کشاورزان به تولید محصولات ارگانیک و حذف کود شیمیایی از محصولات کشاورزی نیاز به تلاش و همت مضاعف دارد.
عالمی با اشاره به اینکه برای حذف کودهای شیمیایی از روند تولید محصولات کشاورزی در وهله نخست باید کشاورزان نسبت به این موضوع توجیه شوند، یادآور شد: روحانیون در ایام مختلف سال به صورت چهرهبهچهره با مردم در ارتباط هستند و به دلیل ارتباط عمیقی که بین روحانیون و مردم به ویژه کشاورزان وجود دارد، نقش روحانیون در این بخش غیر قابل انکار است/س