رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: امروز تهدیدات سخت ترازگذشته شده و ما نیز در برابر تهدیدات قویتر شده ایم و این محصول سوم خرداد و فتح خرمشهر است.

به گزارش حوزه دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، «سردار جلالی» رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در جمع کارکنان سازمان پدافند غیر عامل که بمناسبت سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر برگزار گردید، ضمن گرامیداشت یاد شهیدان این عملیات گفت: آزادسازی شهر بندری خرمشهر در سوم خرداد سال ۱۳۶۱ و در روز پایانی وسیع‌ترین عملیات ایران برای بیرون راندن ارتش متجاوز بعثی از خاک کشور که به نام بیت‌المقدس خوانده شد، نتایج و ثمرات زیادی را برای جمهوری اسلامی ایران دربرداشته است.
 
وی گفت: فتح خرمشهر روشن و مشخص ساخت که گرچه دشمن می‌تواند به خاک ایران حمله کند و جنگ بزرگی را آغازکند ولی هیچگاه قادر نخواهد بود به اهداف جنگی که شروع کرده دسترسی پیدا کند و در ‌‌نهایت این رزمندگان سلحشور اسلام هستند که زمان پایان جنگ را با بیرون کردن قوای دشمن از سرزمین‌های اشغالی و تعقیب متجاوز، تعیین خواهند کرد.
 
جلالی با اشاره به تلفات اندک در جنگ هشت ساله در مقایسه با جنگ جهانی به نقش حکومت‌های سلطنتی (قاجاریه و پهلوی) در جنگ جهانی اول پرداخت وگفت: یک مطلب بسیارتکان دهنده در مورد هولوکاست ایرانی در جنگ جهانی اول، خاطرات انگلیسی‌هایی که در آن زمان در ایران حضور داشتند می‌باشد؛ در جنگ جهانی اول، ایران یک کشور بی‌طرف بوده ولی به گفته تاریخ، نصف جمعیت ایران کشته شدند، حدود ۱۰ میلیون نفر که در مقابل آن روس‌ها به گفته خودشان ۱۷ میلیون نفر در جنگ جهانی اول و دوم کشته داشتندکه البته نصف جمعیت آن‌ها نبود، با اینکه یک طرف جنگ آن‌ها بودند، ولی ایران یک کشور بی‌طرف بود؛ روس‌ها از شمال، انگلیسی‌ها از جنوب کشور ما را اشغال کردند و این باعث شد که مردم ما کشته شوند؛ این بخش دردناک و حقارت آمیز تاریخ به هیچ عنوان در اسناد تاریخی وجود ندارد و به دست حکومت پهلوی در آن زمان حذف شده است وقایعی که بایستی با دقت در کتب تاریخی منتشر گردد.
 
وی با اشاره به دشمنی استکبار با جمهوری اسلامی گفت: جوانان این مرز و بوم با تأسی از فرهنگ و ارزش‌های به دست آمده از دفاع مقدس، به پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه‌های مختلف دست یافتند و این خودباوری موجب عزت و بالندگی کشور در جهان شد. ایران توانست با اتخاذ راهبرد «تکیه بر ظرفیت‌های ملی» ظرف دو سال اول جنگ عمده سرزمین‌های خود را از دست نیروهای متجاوز آزاد نماید و ارتش عراق را به اتخاذ راهبرد دفاعی در جبهه‌ها وادار کند.. از این زمان بود که چگونگی پایان دادن به جنگ از مهم‌ترین موضوعات تأثیرگذار در راهبرد نظامی ایران بود.
 
وی دستاوردهای فتح خرمشهر را علاوه بر پیروزی نظامی، تغییر نگرش‌ها و باورهای جهانی نسبت به توانمندی رزمندگان اسلام و اثبات قابلیت‌های مبتنی بر خلاقیت‌ها و ابتکار نیروهای ایرانی دانست وگفت: فتح خرمشهر روشن و مشخص ساخت که گرچه دشمن می‌تواند به خاک ایران حمله کند و جنگ بزرگی را آغازکند، اما اقدام بسیار بزرگ رهبر کبیر انقلاب اسلامی برای «تولید قدرت نظامی» جدید از درون توانایی‌های ملت ایران با استفاده از حضور مردم داوطلب برای دفاع از کشور، موجب ظهور توان رزمی جدیدی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شد، به‌طوری که این قدرت جدید توانست اولاً تا حد زیادی توازن قوا را به نفع ایران، ایجاد کند و ثانیاً قدرت ارتش را بازسازی کرده و تا حد زیادی توانایی‌های آن را علیه دوشنبه کار گیرد.
 
جلالی دستاوردهای دیگر را شگفتی و حیرت زدگی محافل و افکار جهانی از پتانسیل ایمان، اصل غافلگیری و سرعت عمل رزمندگان اسلام بعنوان رهیافت‌های جدید دفاعی، ایجاد نگرانی و وحشت در بین حامیان منطقه‌ای و بین المللی رژیم عراق که با کمکهای مالی و تسلیحاتی خود به پیروزی عراق امیدوار بودند، تغییر موازنه قدرت در جبهه‌های نبرد بطوریکه ابتکار عمل آفندی در اختیار رزمندگان اسلام قرار گرفت، افزایش اقتدار سیاسی نظام در سطح بین المللی، بطوریکه مسئولین سیاست خارجی سرفرازانه در محافل و مجامع بین المللی از حقوق ملت مظلوم ایران دفاع می‌کردند، واکنش کشور‌ها به بهانه تهدید امنیت در خلیج فارس و اظهار نگرانی از گسترش انقلاب اسلامی در صورت تثبیت نظام جمهوری اسلامی برشمرد.
 
وی دیگر دستاورد این فتح رانصرت الهی دانست و گفت: توجه دادن رزمندگان به اراده و قدرت خداوند تبارک و تعالى در پیروزى و جنگ، تذکر به اعتماد و اعتقاد به نصرت الهى، تاکید بر ذکر خداوند و تهجد در جبهه‌ها، پرهیز دادن از غرور و توجه دادن نیرو‌ها به توانایى هاى قدرت ایمان و اخلاص در رزمندگان در مقابل تجهیزات دشمن از جمله تذکرات امام (ره) به رزمندگان بود. تا آنجا که فرمود «. خرمشهر را خدا آزاد کرد». این عملیات مشخص ساخت که برای پیروزی، راهی جز چنگ‌زدن به ریسمان الهی و «همه با هم بودن» نیست؛ عمل به آیه «وَاِعتَصِموُا بِحَبلِ‌الله جَمیعاً وَلا تَفَرَّقوُا» و نیز اقدام براساس آیه «وَ اَعَدّوُا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّه وَ مِن رِباطِ الخَیل» رمز اصلی پیروزی رزمندگان اسلام در عملیات بیت‌المقدس است و لذا توانستیم یک باز تولید امنیت فرهنگی داشته باشیم.
 
جلالی گفت: با فتح خرمشهر، ایران نه‌تن‌ها توانست ارتش بعثی صدام را از خاک خود بیرون کند، بلکه موفق شد یک بار دیگر در کنار اروندرود، حضور یافته و دشمن را که می‌خواست با تسلط بر این رودخانه خروشان، نام آن را به شط‌العرب تبدیل کند و خوزستان را عربستان بخواند و انقلاب اسلامی را از پای درآورد، به‌گونه‌ای ناکام سازد که صدام پس از آزادسازی خرمشهر احساس کرد که لبه تیز جنگ، آن‌گونه به سوی رژیم بعثی برگشته که حال بایستی بیش از آنچه به پیروزی در جنگ فکر کند، به‌ چاره‌اندیشی برای حفظ حکومت خود بپردازد. ‌ بنابراین عملیات بیت‌المقدس یکی از مهم‌ترین نقاط عطف تاریخ جنگ تحمیلی است که توانست بزرگ‌ترین حادثه تاریخ معاصر کشور را رقم بزند و صدام را که از سوی قدرت‌های بزرگ آن روز و به‌خصوص برخی از کشورهای پولدار نفتی به‌عنوان سردار قادسیه، حمایت می‌شد از پای درآورد و کام ایرانیان را تا ابد شیرین کند.
 
وی در خاتمه گفت: امروز ما در یک جنگ دیگر هستیم، ماهیت جنگ عوض شده، یکی از دلایل عوض شدن ماهیت جنگ توانمندی دفاعی ماست، در واقع تداوم بازدارندگی تولید شده از دفاع مقدس است، امروز تهدیدات سخت ترازگذشته شده و ما نیز در برابر تهدیدات قوی‌تر شده‌ایم و این محصول سوم خرداد و فتح خرمشهر است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار