به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، منطقه صوفی کم با مساحتی حدود 33 هزار هکتار در شمال استان گلستان و شمال شهر گرگان قرار گرفته و به مرز ایران و ترکمنستان وصل است. این منطقه از سال 86 پس از مطالعه و بررسی و تصویب شورای عالی محیط زیست تحت عنوان منطقه شکار ممنوع تحت نظارت اداره کل محیط زیست استان گلستان قرار گرفته است.
براساس این گزارش؛ صوفی کم دارای شرایط و موقعیت خاصی شامل دشتهای مسطح و باز و تپههای کم ارتفاع است. اقلیم منطقه از گرم و خشک تا ملایم مدیترانهای متغیر است و پوشش گیاهی منطقه گیاهان شورپسند هستند.
این گزارش میافزاید؛ جمع شدن سیلابهای فصلی سبب ایجاد زیستگاههای مناسبی برای زمستانگذرانی پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی و برخی دیگر از پرندگان کنار آبزی در بهار و تابستان مانند چوپا و سلیم کوچک و نیز گونههای زمستانگذران مانند فلامینگو، قو، انواع مرغابی، غاز، انواع آب چیلک، کاکاییها و پرستو شده است.
لازم به ذکر است؛ این منطقه از مسیرهای مهاجرت گونههای در خطر انقراض مانند هوبره، زنگوله بال، با قرقره، شکم سفید و گونههای پرندگان شکاری مانند بالابان، شاهین، انواع سنقر، دلیجه، ترمتای، قرقی و لیل است.
همچنین منطقه شکار ممنوع صوفی کم یکی از زیستگاههای اصلی گونه حمایت شده و نادر روباه ترکمنی است؛ خزندگان منطقه شامل برنجه (وارانوس)، آگامای سفید و آگامای چابک است. انواع بیشماری از حشرات در این منطقه وجود دارد که وجود آنها برای این اکوسیستم به دلیل تغذیه پرندگان و خزندگان از آنها بسیار اهمیت دارد.
بر اساس این گزارش، حدود 170 گونه گیاهی در این منطقه شناخته شده است که درختچه گز، گل لاله و آلاله، انواع گونههای علفی، انواع درمنه، خارشتر و انواع علفهای شورپسند از جمله این گیاهان هستند. از پستانداران منطقه میتوان به شغال، گراز، خرگوش، تشی و انواع جوندگان اشاره کرد.
گفتنی است، به دلیل نزدیکی این منطقه به تالابهای بینالمللی گمیشان، آلاگل، آلماگل، آجیگل و نقش حمایتی در تغذیه و زادآوری گونههای آبزی و کنارآبزی این منطقه دارای ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی است و پتانسیل تبدیل به منطقه حفاظت شده را دارد.
گزارش از: هراتیان
انتهای پیام/