دکتر بهروز امینیان دندانپزشک در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: استفاده از مواد قندی و خوراکیهای چسبنده مثل چیپسها و پفکها عوامل مهمی در ایجاد پوسیدگی در دندانهای کودکان هستند. مصرف نوشابههای گازدار به علت وجود مواد قندی و گاز کربنیک برای دندانها بسیار خطرناکند.
وی افزود: والدین باید بدانند که سلامت محیط دهان و دندان به طور خاص تحت تأثیر موادغذایی قرار میگیرد. باقی ماندن خردههای غذا درلابهلای دندانها باعث تولید لایه میکروبی و به دنبال آن پوسیدگی دندانها میشود. بنابراین لازم است، بعد از مصرف موادغذایی دندانهای کودک از خوردههای غذا تمییز شود.
امینیان اذعان داشت: مصرف روزانه لبنیات باعث استحکام ساختمان دندان شده و مقاومت آن را در پوسیدگی افزایش میدهد. ویتامین A در حفظ سلامت لثهها موثر است و بافت مخاطی دهان را سالم نگه میدارد. منابع ویتامین A شیر، هویج و سبزیجات با برگ سبز هستند.
این متخصص درخصوص تأثیر دیگر ویتامینها برسلامت دندانها اظهار داشت: ویتامین D، برای سلامت استخوانها، دندانها و رشد مناسب استخوانهای فکی لازم است که منابع آن نورخورشید، شیر غنی شده و روغن ماهی است. ویتامین K به انعقاد خون کمک میکند و منبع آن سبزیجات با برگ سبز تیره هستند، ویتامین C به حفظ سلامتی لثه کمک میکند و جلوی خونریزیهای لثه را میگیرد و در بهبود جراحات موثر است.
منابع آن میوههای تازه، سیب زمینی و سبزیجات سبز رنگ هستند، کمبود ویتامین B۲ باعث ایجاد زخمهایی در محیط دهان از جمله گوشههای لب خواهد شد منابع آن سبزیجات سبز، شیر، جگر، ماست و پنیر است.
انتهای پیام/