به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، مصدق خلیلی، معاون فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، اظهار داشت: ولایت بامیان به سبب ویژگیهای خاصی که دارد در سال 2015 میلادی به عنوان پایتخت تمدن و فرهنگ کشورهای عضو اتحادیه همکاریهای منطقهای جنوب آسیا (سارک) معرفی میشود.
وی افزود: قرار است طی هفتههای آینده هیئتی از سوی اعضای سارک به افغانستان سفر کنند و با مقامات وزارت اطلاعات و فرهنگ این کشور در مورد چگونگی اجرای برنامهها و برگزاری مراسم در این خصوص، دیدار و گفتوگو داشته باشند.
بر اساس گفتههای خلیلی، این هیئت اعزامی از سوی اعضای سارک پس از دیدار با مقامات وزارت اطلاعات و فرهنگ با جمعی از مسئولان این وزارتخانه به بامیان خواهند رفت تا به منظور هماهنگی بیشتر با مقامات محلی این ولایت، دیدار و گفتوگو کنند.
وی تصریح کرد: اعطای این امتیاز به ولایت باستانی بامیان، از سوی کشورهای عضو سارک، بر اساس پیشنهاد یکسال پیش وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان به این اتحادیه صورت گرفته است.
اتحادیه همکاریهای منطقهای جنوب آسیا (سارک) یک سازمان سیاسی و اقتصادی متشکل از هشت کشور در جنوب آسیا است و فقرزدایی، توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، فنی و فناوری در کشورهای عضو، مهمترین اهداف این سازمان را تشکیل میدهند.
سارک با عضویت هفت کشور جنوب آسیا؛ شامل هند، پاکستان، نپال، بوتان، مالدیو، سریلانکا و بنگلادش به فعالیت آغاز کرد و پذیرش عضویت افغانستان در این سازمان، اکنون با هشت عضو فعالیت میکند.
*ویژگیهای خاص بامیان، دلیل کسب عنوان پایتخت تمدن و فرهنگ کشورهای عضو سارک مصدق خلیلی در توضیح اینکه چرا بامیان از میان سایر ولایتهای افغانستان به عنوان پایتخت تمدن و فرهنگ سازمان سارک پیشنهاد و پذیرفته شد، اظهار داشت: بامیان ویژگیهای منحصر بهفردی دارد و به همین سبب در کسب این افتخار از ولایتهای دیگر افغانستان پیشی گرفته است.
ولایت بامیان مجموعهای عظیم از میراثهای جهانی و ارثیههای ارزشمند بشری را در خود جای داده است.
به گفته این آگاه امور باستانشناسی افغان، آنچه از گذشتههای دور در این دیار به یادگار مانده است، از یکسو برای جهانیان جالب و مورد توجه است و از سوی دیگر، وجه تمایز افغانستان به لحاظ تاریخی از کشورهای دیگر و نوعی مقاومت مطلوب در برابر فرایند جهانیشدن به عنوان یک روند یکسان ساز است.
*بامیان تنها ولایت افغانستان که در فهرست میراث جهانی ثبت شده است مصدق خلیلی در ادامه افزود که بامیان در مرکز افغانستان با داشتن بناها و آثار باستانی و تاریخی بسیار، تنها ولایت افغانستان است که توانسته راه ورود به فهرست میراثهای جهانی را طی کند.
وی افزود: وجود نشانهها و نمادهایی از تمدنهای تجربهشده، بشری در بامیان باعث شده که سالانه این ولایت شمار زیادی از جهانگردان را به سوی خود جلب کند.
*افتخار پایتخت فرهنگیِ سارک، فرصتی برای مطرح شدن جهانی بامیان معاون فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: بامیان در مقاطع مختلف زمانی شانس شهرتیابی داشته و اما این بار افتخار مرکزیت فرهنگیِ سارک به بامیان بخت بیشتری برای معرفی و مطرحشدن خواهد بخشید.
وی افزود: زمانی موجودیت پیکرههای بزرگ و بیمانند بودای بامیان این ولایت را در کانون توجه جهانیان قرار داده بود؛ طوری که گردشگران با دیدن بتهای بامیان، زبانی مناسب برای بیان عظمت بودا نمییافتند؛ زیرا اینگونه تندیس را که انسان در گذشته با ابزارهای ابتدایی و اولیه در دل کوه ساخته بود، بشر امروز با علم و تکنولوژی پیشرفته و ابزارهای فنی براحتی توانایی خلق آن را ندارد.
به گفته این نویسنده افغان، ویژگیهای منحصر بهفرد و زیباییهای طبیعی «بند امیر» نیز در بامیان باعث شده است که نخستین پارک ملی افغانستان در این ولایت ایجاد شود و حتی سرما و برفگیری کوههای این منطقه از بامیان نیز با فراهمسازی بستری مناسب برای بازیهای «اسکی» یکبار دیگر به شهرت این ولایت افزود و توجه رسانههای داخلی و خارجی را جلب کرد.
خلیلی معتقد است: افتخار مرکزیت فرهنگی سازمان منطقهای سارک یک بار دیگر بامیان را بر سر زبانها خواهد انداخت.
/انتهای پیام