به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، استقرار عشایر استان در مناطق گرمسیری مراوهتپه در استان گلستان، مانه و سملقان، راز و جرگلان، جاجرم و اسفراین در پاییز و زمستان، انجام می شود .
مدیر کل امور عشایر خراسان شمالی در این باره می گوید:با معتدل شدن هوا و سرسبزی ییلاقات، عشایر دامهای خود را به سمت مناطق ییلاقی دامنه کوههای شاهجهان، گلیل و سرانی شیروان، ارتفاعات فاروج، سالوک و آلاداغ اسفراین و بجنورد کوچ میدهند که تا 45 روز به طول میانجامد.
رمضانی خدماتی که در مسیر کوچ به عشایر ارایه میشود را آبرسانی، مرمت و نگهداری ایل راههای عشایر توسط اداره کل عشایر، تهیه و تأمین علوفه مورد نیاز توسط شرکتهای عشایر و اتحادیهها و امور پشتیبانی جهاد کشاورزی اعلام کرد .
وی می افزاید: خدمات مربوط به مسایل حفاظت دامها در خصوص پیشگیری از شیوع بیماریها توسط دامپزشکی و تأمین امنیت عشایر نیز با هماهنگی نیروی انتظامی، بسیج، فرمانداریها، بخشداریها، شوراهای اسلامی شهر و روستا و پلیس راه انجام میشود.
رمضانی با اشاره به مسیر کوچ عشایر می گوید: عشایر از سه ایلراه اصلی شمالی شامل مسیر شمال شهرستانهای قوچان، فاروج، شیروان، گیفان، راز و جرگلان و مراوه تپه، ایلراه جنوبی در مسیر جنوب شهرستانهای قوچان، فاروج، شیروان، اسفراین، بجنورد، قوری میدان و مراوه تپه و ایلراه میانی از قوچان تا مانه و سملقان و از اطراف رودخانه اترک و کالیمانی و مراوهتپه گذر میکنند.
وی خاطرنشان می کند: از 5 هزار خانوار عشایر حدود 4 هزار نفر در فصل ییلاق و قشلاق کوچ میکنند و مابقی ثابت هستند.
یکی از عشایر کوچ بهاره را یک تفریح و کار دانسته و می گوید: کوچ کردن برای ما لذت بخش است .
یکی دیگر از عشایر می افزاید : با هر کوچ بیشتر با اسرار طبیعت آشنا می شوند و در بین راه گونه های گیاهی بسیاری را جمع آوری می کنند .
در بین عشایر کار کردن مرد و زن ندارد و همه به یک اندازه در راه اندازی کارها سهیم هستند ./س