به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،مجید علیپور، منطقه کهگیلویه وبویراحمد افزود: برخی سنتها، آداب و رسوم کهن عشایر این استان از سوی تیم بازسازی میراث فرهنگی کشور برای ثبت جهانی یونسکو در حال مستندسازی است.
وی اظهارکرد: آیین جشن عروسی و کوچ عشایر از سوی تیم اعزامی بازسازی سنین فراموش شده از کشور در حال مستندسازی است که پس از ساماندهی به یونسکو ارائه خواهد شد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: تمام جمعیت کهگیلویه و بویراحمد قبل از روی آوردن به زندگیهای مدرن شهرنشینی عشایر نشین بوده اند و هم اکنون12 درصد جمعیت این استان را خانوارهای عشایری تشکیل میدهد که با برآورد کارشناسان سالانه تعداد جمعیت عشایر استان در حال کاهش است.
علیپور بیان کرد: جامعه عشایری کهگیلویه و بویراحمد، سالانه قابلیت عرضه 94 هزار راس گوسفند و بره، 320 هزار راس بز و بزغاله و 2 هزار و 600 راس دام سنگین گاو و گوساله را به بازار دارد.
وی ادامه داد: جامعه عشایری در سایر تولیدات نقش مهمی دارد و توانست با تولید سالانه بیش از 23 درصد از انواع محصولات کشاورزی و باغی، بیش از 10 هزار متر مربع انواع صنایع دستی قالی، قالیچه، گبه، گلیم و جاجیم توانمندی خود را در بازارهای ملی و منطقهای نشان دهند.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: عشایر کهگیلویه و بویراحمد با 11 هزار و 200 خانوار و بیش از 70هزار نفرجمعیت نقش مهمی در رشد و شکوفایی اقتصاد این استان دارد.
انتهای پیام/م