به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، دور جدید مذاكرات ایران و 1+5 سهشنبه هفته جاری در پایتخت اتریش برگزار خواهد شد.
مقامات ارشد ایرانی و غربی از آغاز روند نگارش متن توافقنامه نهایی هستهای از زمان برگزاری دور جدید مذاکرات خبر دادهاند.
همانطور که انتظار میرفت، باز هم اتفاقی که دیگر تكراری شده است پیش از آغاز دور جدید مذاكرات هستهای رخ داد. خبرگزاری انگلیسی رویترز روز گذشته با انتشار گزارشی جدید و البته باز هم مبهم به وجهی از برنامه هستهای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران پرداخت تا در آستانه دور چهارم مذاکرات وین موجسازی و ایجاد شائبه جدیدی را کلید زده باشد.
رویترز در گزارش مورد اشاره، باز هم به نقل از منابع آگاه به موضوعی جدید اشاره كرده است.
بنابراین گزارش رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک دیدهبان هستهای سازمان ملل اطلاعاتی را از ایران در مورد چاشنیهای انفجاری که به ادعای آنها میتواند به ساخت یک بمب اتم کمک کند، دریافت کرده و خواستار شفافسازی بیشتر در این خصوص شده است.
رویترز در گزارش به نقل از همین منابع آگاه مدعی شده است اطلاعات ایران در مورد چاشنیهای انفجاری وارد جزئیات نشده است.
به نظر میرسد در حالی كه اختالافات پیش روی ایران و 1+5
در حال برطرف شدن است، غربیها به عاملیت خبرگزاری رویترز بهانه جدیدی پیدا کردهاند تا شاید با فشار بر ایران بتوانند امتیازات خاصی بدست بیاورند.
مارک فیتز پاتریک سرپرست برنامههای منع گسترش در موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک در این باره گفت: پاسخ دادن به این سوالها در مورد چاشنیهای انفجاری EBW بسیار مهم است و این پاسخها باید با دلیل اثبات شده و صادقانه باشند چون با یکی از مسائل مربوط به اتهام وجود برخی ابعاد نظامی در فعالیتهای هستهای گذشته ایران ارتباط دارد.
گفتنی است خبرگزاری انگلیسی رویترز
بارها گزارشات مغرضانهای را علیه ایران منتشر کرده است، بالاخص انتشار گزارشهای آژانس بینالمللی اتمی پیش از انتشار رسمی آنها توسط آژانس.
یکی از اقدامات رویترز سوزاندن خط دور زدن
تحریمها توسط ایران است، بهطوری که بارها با انتشار نام بانکهایی که با ایران
همکاری میکنند زمینه تحریم و جریمه این بانکها توسط وزارت خزانه داری آمریکا را
مهیا میکند.
كاملاروشن است كه هدف خبرگزاریهای غربی بویژه رویترز از انتشار اخبار مربوط به دور زدن تحریمها توسط شركتهای ایرانی، علامت دادن به دولت آمریكا برای تحت فشار قراردادن شركتهای طرف معامله با شركتهای ایرانی است.
نکته پایانی اینکه اگر نگاهی به گزارشهای رویترز در مورد مذاکرات هستهای،
گزارشهای آژانس بینالمللی اتمی و سوزاندن خط دور زدن تحریمها انداخته شود،
همگی یا اختصاصی بوده یا اینکه از منابع آگاه و نزدیک به سازمانهای مورد نظر
هستند.
پرواضح است که این امر نشان میدهد خبرگزاری انگلیسی رویترز، یکی از عاملان رسانهای سازمانهای امنیتی غربی و صهیونیستی است که هر بار با بهانهای، قصد ایجاد موجی ضد ایرانی در فضای بینالمللی را دارند.
انتهای پیام/