"محمد نفریه"، معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: در سال گذشته بیش از 5هزار کودک خیابانی توسط سازمان بهزیستی کشور ساماندهی و به مراکز نگهداری سپرده شدند.
وی ادامه داد: 35درصد این کودکان اتباع بیگانه بوده و 85 درصد آنها دارای پدر و مادر میباشند که مورد سوءاستفادهی والدین خود قرار گرفته و تعداد کمی از آنها در فقر مالی به سر میبرند که عدم وجود قوانین مناسب موجب میشود تا مجددا به اجتماع برگردانده شوند.
"نفریه" افزود: از 14 سال قبل وظیفهی نگهداری از کودکان خیابانی به سازمان بهزیستی سپرده شد که در گذشته اغلب کودکانی که به مراکز ما ارجاع داده میشدند یا بیسرپرست بودند و یا بد سرپرست اما در حال حاضر مشکلی که در این خصوص وجود دارد این است که این کودکان اغلب دارای پدر و مادر میباشند.
وی تصریح کرد: کودکان خیابانی بعد از جمعآوری به مراکز نگهداری کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت ارجاع داده میشوند که از بهمنماه سال 91 مراکزی را راهاندازی نمودهایم به عنوان مراکز حمایت از کودکان خیابانه که روزانه هستند.
"نفریه" اظهار داشت: این طرح در 5 استان و 15 مرکز در سطح کشور به صورت پایلوت اجرایی شد که قرار است تعداد استانها را به 15 و تعداد مراکز را به 50مرکز افزایش دهیم.
وی گفت: این مراکز روزانه بوده و در آن خدماتی از جمله غذای گرم، مسایل تفریحی،روانشناسی، حرفهآموزی مددکارانه، سوادآموزی و آموزش مهارتهای زندگی ارائه میگردد و اغلب این مراکز توسط خیرین اداره میشود.
معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر لایحهای به مجلس ارائه شده،تحت عنوان حمایت از کودکان کار دیده که به وسیلهی آن میتوان تا حد بالایی از سوء استفاده از این کودکان توسط پدر و مادرشان جلوگیری نمود.
انتهای پیام/