عباس کشاورز در گفتگوی اختصاصی با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، افزود: در سال زراعی گذشته که از اول مهرماه آغاز شد وزارت جهاد کشاورزی برنامه گندم را به عنوان برنامهای اصلی و محوری برای خود در نظر گرفت.
وی اضافه کرد: یک مجری خاص در حد مشاور وزیر جهاد برای گندم انتخاب و تمهیداتی در این زمینه فراهم شد.
کشاورز ادامه داد: بر اساس بازدیدهایی که ما انجام دادیم و اطلاعات رسیده به طور کلی وضعیت بارندگی و اقلیم در سال جاری خسارت زیادی به محصول گندم وارد کرده است.
وی با بیان اینکه شمال شرقی و شمال غربی کشور وضعیت اقلیمی مستعدی نداشته است، گفت: گر چه در بهار وضعیت اندکی بهتر شد اما بارندگیهای این مناطق بین 30 تا 44 درصد کمتر از حد نرمال است.
کشاورز اضافه کرد: در این مناطق کشاورزی دیم با توجه به خسارات سرما نمیتواند وضعیت مطلوبی داشته باشد اما نوع آبی آن با اندکی تغییرات در حد نرمال است.
وی ادامه داد: در مناطق مرکزی غرب و جنوب کشور امسال سال استثنایی خوبی (نه از نظر عدد مطلق بلکه از لحاظ پراکندگی ریزش باران و متعادل بودن درجه حرارت) بوده است.
کشاورز تصریح کرد: این دو مسئله به رونق تولید گندم، رشد فیزیولوژی و دانهبندی آن بسیار کمک میکند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: پیشبینی ما این است که تولید گندم در سال جاری بین 10 تا 15 درصد نسبت به سال گذشته افزایش خواهد داشت.
کشاورز در پاسخ به این پرسش که نیاز ما به واردات در سال جاری چقدر خواهد بود؟ ادامه داد: اجازه دهید ابتدا تولید انجام شود بعد این مسئله را اعلام میکنیم.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه زمانی کشور دوباره در زمینه تولید گندم به خودکفایی میرسد؟ نیز گفت: ما برنامههایی در این زمینه داریم ولی چون تاکنون مصوب نشده بهتر است آن را اعلام نکنم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: تولید محصولات استراتژیک مانند برنج، شکر و دانههای روغنی در سیاستهای اقتصاد مقاومتی از برنامههای جدی وزارت جهاد کشاورزی است.
کشاورز افزود: ما برای تقویت خوداتکایی و کاهش وابستگی برنامههایی را تدارک دیدهایم، انتظار داریم اسباب آن فراهم شود.
وی تصریح کرد: ما این تعهد را میدهیم که وابستگی غذای کشور را به حداقل ممکن کاهش دهیم.
انتهای پیام/