وی ادامه داد: سیستم گوارش فوقانی با نوع غذا ارتباط مستقیم دارد و واکنش نشان میدهد، بنابراین مواد غذایی مصرفی باید تازه باشند و مانند ادویه، مواد افزودنی، ترشی و چربی بیش از حد باشند.
دکتر خالقی اظهار کرد: به علت وجود آنتی اکسیدانها در میوه و سبزیجات تازه و افزایش حرکات دستگاه گوارش نباید از این گروه غذایی غافل شد.
وی با بیان اینکه غذاهای دارای مواد افزودنی، چرب و پر ادویه برای کبد و مجاری صفراوی و لوزالمعده مضر است، افزود: غذاهای داغ به مخاط دهان و حلق و حنجره آسیب میزند.
همچنین چای داغ در ایجاد سرطانهای مری، دهان و حنجره ارتباط مستقیم دارد.
وی در ادامه افزود: از دیگر عواملی که به دستگاه گوارش آسیب جدی وارد میکند، نیکوتین موجود در سیگار است که منجر به ایجاد سرطان شده و به مخاطهای گوارشی و ریوی آسیب وارد کرده و منجر به زخمهای گوارش در معده و "اثنی عشر" میشود.
دکتر خالقی در پایان توصیه کرد: هر علامت گوارشی که در فرد مزمن شود و زمان زیادی برطرف نشود، باید جدی گرفته شود، مخصوصا اگر این علائم در افراد بالای 50 سال باشد. از جمله این علائم، میتوان به کاهش وزن، استفراغهای مکرر، کم خونی و خونریزی دستگاه گوارش اشاره کرد.
انتهای پیام/