حسین عبدی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: پوکی استخوان معمولا در سنین بالا رخ میدهد و در خانمها نسبت به آقایان شایعتر است. بنابراین ارزش رژیمغذایی در کودکی اهمیت بیشتری مییابد. درمان این بیماری در سنین بالا مشکلتر است و بهتر است بنابه توصیه پزشک از غذاهایی که حاوی کلسیم و ویتامین D کافی هستند مصرف شوند این غذاها شامل لبنیات، ماهی، سبزیجات، مصرف سویا در خانمها باشد که از رشد بیشتر پوکی استخوان جلوگیری میکند.
وی افزود: آلوی سیاه هم میتواند برای پوکی استخوان موثر باشد. ماهیهایی مانند سالمون، کیلکا، ساردین و ماهیهای نرم تن نیز حاوی کلسیم میباشند. همچنین مصرف سبزیجات خام به خصوص کلم بروکلی، اسفناج، فلفل دلمهای، کرفس، آب هویج و کاهو تأثیر بسزایی در پیشگیری از پوکی استخوان دارند.
عبدی اظهار داشت: بعضی وقتها هم ممکن است استفاده از مکملهای کلسیم و ویتامین D ضروری باشد. تجویز این مکملها حتما باید براساس نظر پزشک متخصص انجام گیرد.
وی بیان کرد: به افرادی که دچار پوکی استخوان هستند ورزشهای سبک مانند پیادهروی و شنا توصیه میشود. هرچه ورزش سبکتر باشد باعث میشود استخوانها محکمتر و قویتر گردد.
این متخصص در پایان خاطر نشان کرد: افرادی که پوکی استخوان دارند حتما باید وزنشان را کم کنند، اگر دیابت دارند باید آن را کنترل کنند، سیگار نکشند، اگر بیماری کلیوی دارند باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند.
درصورتی که پوکی استخوان شدید باشد الزاما باید با وسایل کمکی نظیر واکر و عصا راه بروند به دلیل اینکه در اثر زمین خوردن ممکن است دچار شکستگی شوند.
انتهای پیام/