مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ‌داران میهن با اشاره به روند نزولی قیمت تخم‌مرغ، گفت: دولت باید برای صادرکنندگان این محصول مشوق صادراتی در نظر بگیرد تا ما قدرت رقابت با سایر کشورها را در این زمینه به دست آوریم.

این روزها مهم‌ترین مشکلی که مرغداران را به شدت درگیر ساخته، کاهش قیمت تخم‌مرغ و در کنار آن افزایش بهای نهاده‌های دامی است، مشکلی که به گفته برخی تولیدکنندگان روند کند صادرات تخم‌مرغ مهم‌ترین عامل آن است، در این رابطه  سید فرزاد طلاکش،دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به کاهش بسیار زیاد قیمت تخم‌مرغ اظهار داشت: بهای این محصول حداقل 1600 تومان به زیر قیمت تمام شده رسیده است.
 
طلاکش علت این امر را تولید فراوان و مصرف پایین عنوان کرد و گفت: به طور طبیعی مصرف تخم‌مرغ در فصل بهار و ایام گرم سال کاهش پیدا می‌کند.
 
وی با بیان اینکه در ایام تعطیلات عید نوروز نیز فعالیت واحدهای صنایع غذایی کاهش یافته بود اضافه کرد: صادرات این محصول نیز به دلیل اینکه کشورهای رقیب قیمت‌های عرضه خود را پایین آورده‌اند و ما توان رقابت با آنها را نداریم بسیار محدود شده است.
 
طلاکش با بیان اینکه دولت به صادرکنندگان یارانه صادراتی نمی‌دهد افزود: به همین جهت صادر کنندگان انگیزه‌ای برای صادرات ندارند.
 
در همین زمینه هدایت اصغری،مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران میهن نیزدر گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلو تخم‌مرغ حدود 2600 تومان است افزود: ‌کاهش نرخ ارز و وجود کشورهای رقیب قدرتمند (در این کشورها به صادرکنندگان 18 تا 25 درصد مشوق صادراتی پرداخت می‌شود) سبب افت صادرات تخم‌مرغ شده است.
 
وی با بیان اینکه حجم تولید این محصول در کشور بسیار بالا است ادامه داد:‌ تولید امری قطعی است اما متأسفانه مصرف قطعی نیست و در مواقعی با کاهش تقاضا همراه می‌شود.
 
اصغری تأکید کرد : دولت باید برای صادرکنندگان مشوق صادراتی در نظر بگیرد تا ما با سایر کشورها قدرت رقابت پیدا کنیم.

براساس این گزارش ناصر نبی‌پور،رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار نیز "با بیان اینکه  ما در بازارهای جهانی رقیب قدرتمندی مانند ترکیه داریم، افزود: ما صادرات مستمر و پایداری نداریم بنابراین کشورهای مقصد ( افغانستان و عراق) تمایل شان را به واردات تخم مرغ از ایران از دست داده اند."

"وی با اشاره به اینکه ایران شانزدهمین تولیدکننده تخم مرغ جهان است، اضافه کرد: سال گذشته ما 35 هزار تن صادرات انجام دادیم این در حالیست که ترکیه در همین مدت 132 هزار تن ( بیش از سه برابر ما) از این محصول را صادر کرده است."

بنابراین با توجه به اینکه بی توجهی به صادرات و جدی نگرفتن آن مهم‌ترین دلیل ایجاد چنین آشفتگی‌هایی در صنعت تخم‌مرغ کشور است مسئولان باید تدابیری را برای توسعه این  امر بیندیشند تا ما قادر به رقابت با رقبای قدرتمندی مانند ترکیه باشیم و به جای واگذار کردن میدان رقابت به آنان این گوی را از ایشان برباییم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۱:۲۰ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
اولا تخم مرغ رو با تشویق مردم به مصرف میشه مثل تمام دنیا به عنوان غذای سالم مطرح کرد تا نسبت به سرانه مصرف جهانی مصرفش بالا بره. دوما چراغی که به خانه روا است به مسجد واقعا حرامه...چه لزومی داره توی این گرونی مصرف این ماده غذایی رو با افزایش قیمت کم کنیم و به دنبال تامین ارز باشیم. از طرفیقبول دارم از تولید کننده باید حمایت بشه اما بهتر نیست تولید کننده برای رونق تولید به دنبال غنی کردن تخم مرغ ها با مواد مورد تایید وزارت بهداشت برن و از بسته بندی های شیک برای فروش در داخل و خارج بهره ببرن به جای اینکه فله ای بفروشن..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
سلام
یارانه صادراتی یعنی چه!با این حساب صادرات میشود ارز بری ونه ارزآوری صادرات کننده باید بتواند در صحنه بین المللی خودش روی پای خودش بایستد نه اینکه با کمک مادی دولت .به نظر میرسد همه تنبلیرا پیشه کردند.خدا به داد این مملکت برسد.
آخرین اخبار