مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت از آغاز طرح فشار افزایی میدان مشترک پارس جنوبی خبر دادو گفت: بهره‌برداری از اولین تاسیسات فشار افزایی تا پایان سال ۱۴۰۷ انجام می‌شود.

رضا دهقان مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت در خصوص پیرامون طرح فشار افزایی میدان مشترک پارس جنوبی در خصوص طرح راهبردی و ملی فشار افزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی گفت:  میدان گازی مشترک پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان و مهمترین منبع تامین انرژی کشور میباشد و ۷۰ درصد از گاز مصرفی بخش های مختلف ،خانگی صنعتی نیروگاهی و بیش از ۴۰ از بنزین مصرفی کشور از محل تولید گاز و میعانات میدان مذکور تأمین می شود .

وی ادامه داد: اما با توجه به سه دهه استخراج گاز غنی از سوی ایران و قطر این میدان دچار افت فشار طبیعی شده است و طبق مطالعات اخیر پیش بینی میشود از سال ۱۴۰۶ سالانه معادل تولید یک فاز پارس جنوبی( ۲۸میلیون متر مکعب در روز) و از سال ۱۴۰۸ سالانه معادل تولید ۱.۵ فاز پارس جنوبی( ۴۲میلیون متر مکعب در روز) از تولید آن کاسته شود.

او بیان کرد: در صورت عدم اقدام به ،موقع میتواند پیامدهای جدی امنیت انرژی و اقتصادی به دنبال داشته باشد  بنابراین طرح فشار افزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی با هدف حفظ ،تولید مهمترین طرح راهبردی وزارت نفت به حساب می آید و ضروری است در کوتاهترین زمان ممکن با اجرای آن و با اولویت بلوک‌های مرزی با کشور ،قطر میزان افت فشار و کاهش تولید را تا حد زیادی جبران و از ناترازی گاز و بنزین کشور جلوگیری کرد.

او اظهار کرد: بنابراین اهداف اصلی طرح عبارت است از  مدیریت تر از گازی کشور از طریق تامین بخش قابل توجهی از گاز و بنزین مورد نیاز  ۲، نگهداشت فشار و نرخ تولید میدان گازی پارس جنوبی و جلوگیری از مهاجرت گاز بسیار ضروری است.

او توضیح داد: شرکت ملی نفت ایران به منظور دستیابی به اهداف فوق و در راستای مأموریت‌های‌ ذاتی خود با درک درست اهمیت این طرح استراتژیک نسبت به انتقال و ارتقای مدیریت آن به ستاد ،شرکت اقدام و مطالعات فنی و مهندسی آن را تحت مدیریت خود آغاز  کرد.

وی اظهار کرد:  با تلاش مدیران و کارشناسان شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت و گاز پارس و همراهی پیمانکاران ،اصلی برنامه جامع اجرایی کل میدان گازی پارس جنوبی به طور یکپارچه و کامل تدوین شد و براساس آن طراحی و مهندسی پایه انجام و مدارک مهندسی لازم با جزییات کافی برای واگذاری کار به پیمانکاران تهیه گردید .

او توضیح داد: همچنین ساختار سازمانی اجرا و استراتژی واگذاری قراردادها مشخص شده و منابع و روش تأمین مالی طرح نیز تعیین تکلیف شد. بعلاوه کل میدان به هفت ناحیه یا هاب مجزا تقسیم و کلیه پیمانکاران اجرایی اصلی انتخاب شدند. 

استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی تا ۱۵ میلیارد دلار 

او تصریح کرد: با آغاز دولت ،چهاردهم با توجه به دستورات ریاست  جمهور و وزیر نفت در خصوص تعریف اقدامات ویژه اجرایی به منظور رفع ناترازی ،گاز در کمترین زمان ممکن کلیه قراردادهای اجرایی طرح به ارزش تقریبی ۱۷ میلیارد دلار شامل یک الحاقیه به قرارداد IPC فاز ۱۱ برای هاب ۱ و شش قرارداد EPCI با قیمت ثابت برای هاب های ۲ تا ۷ تهیه شدند و آماده امضاء با پیمانکاران اصلی طرح است ضمنا به منظور حصول اطمینان از تأمین منابع مالی ،طرح قرارداد تأمین مالی شش پیمان EPCI ذکر شده تا سقف ۱۵ میلیارد دلار با صندوق توسعه ملی مذاکره و پیش نویس آن در حال تهیه است که بزودی امضاء خواهد شد.

او افزود:  در آستانه آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی تولدی دیگر برای پارس جنوبی اتفاق افتاده و طرح عظیم فشار افزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی به طور کامل ریل گذاری شده و آماده اجرا است.

وی افزود:اولین گاز خروجی در بحث فشار افزایی در سال ۱۴۰۷  است که وزن آن حدود بیش از ۴۲۰ هزار تن است  و پیش بینی می شود در اوج پروژه حدود ۱۷ هزار نفر به طور مستقیم و ۵۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار هستند.

سرمایه گذاری ۱۷ میلیارد دلار در طرح فشار افزایی پارس جنوبی 

وی  توضیح داد: برآورد سرمایه گذاری این طرح ۱۷ میلیارد دلار است که گاز میعانات و سایر محصولات جانبی حاصله منجر به درآمد حدود ۷۸۰ میلیارد دلار تا سال ۱۴۳۰ برای کشور شده و با توجه به بهره مندی تمام اقشار مردم ایران از عواید حاصل از آن منجر به ارتقای سطح رفاه کشور خواهد شد.

او بیان کرد: انتظار می‌رود اولین بهره برداری از تاسیسات فشار افزایی تا پایان سال ۱۴۰۷ صورت پذیرد پیمانکاران اصلی طرح شرکتهای ایرانی ،پتروپارس اویک مینا و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) است تمام این پیمانکاران دارای تجربه اجرایی موفق در توسعه میدان گازی پارس جنوبی بوده و از توانمندی لازم برای پیشبرد اهداف طرح برخوردارند با اجرای این طرح سطح بالاتری از دانش و فناوری توسعه و بهره برداری از میادین گازی به ویژه در بخش ارتقای دانش طراحی و ساخت سکوهای ویژه فشار افزایی و یاردهای ساخت سکو توسط این شرکت‌ها در داخل کشور نهادینه شده و در ادامه در همین میدان و سایر میادین گازی کشور به کار گرفته خواهد شد. 

او تاکید کرد: در این طرح بر اساس برآوردهای صورت گرفته در هر هاب وزن سازه تجهیزات و تاسیسات همراه آن بالغ بر ۶۰ هزار تن پیش بینی گردد که مجموعا در ۷هاب ،طرح بالغ بر ۴۲۰ هزار تن خواهد بود. این در حالی است که وزن کل سازه تاسیسات و تجهیزاتی که تاکنون در این میدان در بخش فراساحل ساخته ۲۰۰ هزار تن تخمین زده میشود.

وی یادآور شد: ضمنا نصب و راه اندازی ۶۰۰ کیلومتر خط لوله زیردریایی جهت انتقال گاز ترش نیز بخش مهم دیگری از اقدامات لازم در اجرای طرح  است همچنین تامین بخش مهمی از توربو کمپرسورهای این طرح از طریق شرکت‌های توانمند داخلی ،توگا زیر مجموعه گروه مپنا و شرکت OTC زیر مجموعه صندوق بازنشستگی صنعت نفت است.

او بیان کرد: در این خصوص مذاکرات فنی بین شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای ذکر شده صورت پذیرفته و او میتوانند بزودی اقدامات لازم برای تامین توربوکمپرسورها را آغاز کرد.

وی تاکید کرد:  برآورد میشود بالغ بر ۷۰ درصد از ملزومات طرح با استفاده از توانمندی شرکتها پیمانکاران سازندگان و تامین کنندگان داخلی محقق  شود همچنین این طرح ضمن رونق آفرینی برای صنایع وابسته به صنعت نفت و ایجاد یک کارگاه بزرگ به وسعت ایران برای بخش خصوصی کشور اشتغال گسترده ای را نیز به همراه خواهد داشت به طوری که پیش‌بینی میشود در اوج عملیات اجرایی ،طرح حدود ۱۷ هزار نفر به صورت مستقیم و ۵۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار گردند بدین ترتیب طبق بررسی های صورت گرفته انتظار میرود این طرح مستقل از تغییرات و تحولات بین المللی با تکیه بر توانمندی داخلی اجرایی و تکمیل شود.

او تصریح کرد: از آنجا که شرکت ملی نفت ایران به عنوان مهترین بنگاه اقتصادی کشور همواره نقش مهمی در تامین امنیت انرژی و اقتصاد کشور داشته است امید است با اجرای کامل این طرح ضمن تحقق اهداف مهم و استراتژیک ذکر شده و کنترل ناترازی انرژی به ویژه در بخش گاز در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت کشور بتواند موجب رونق صنایع وابسته به صنعت نفت و گاز ایجاد اشتغال گسترده و نتیجه آن افزایش سطح رفاه مردم کشور است.

برچسب ها: پارس جنوبی ، قرارداد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار