به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه ، هادی بهادری در جلسه هماندیشی و احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: ارائه راهکارهای مناسب برای احیای دریاچه ارومیه نیازمند اطلاعات دقیق از وضعیت آن بوده و باید بستهای کامل از این اطلاعات ثبت و تدوین شود.
وی افزود: طرحهای مختلفی برای نجات دریاچه ارومیه مطرح است که از 19 راهکار پیشین قبلی برخی راهکارها که غیرعلمی بودند، حذف شده و یکسری راهکارهای دیگر که علمی و عملیتر است جایگزین آنها شده که با این تفاسیر پیشبینی میکنیم بسته پیشنهادی نجات دریاچه ارومیه نیمه خرداد ماه تحویل دولت شود.
معاون امور عمرانی استاندار هدف از تشکیل جلسه هماندیشی را احیای دریاچه ارومیه مطرح کرد و گفت: گرفتن اطلاعات دقیق و آشنایی با منطقه ارائه راهکارهای به صورت عملی است و این مسئله باید در منطقه مورد بررسی قرار گیرد.
بهادری با اشاره به بررسیهای اولیه از منطقه اضافه کرد: این بررسیها حاکی از آن است که تغییر در الگوی کشت بیش از توسعه کشاورزی در منطقه اتفاق افتاده و شیوههای رایج آبیاری نیز در سطح وسیعی، سنتی بوده که مدیریت بهینه منابع آب و ترویج شیوههای نوین آبیاری میتواند نقش بسزایی در حفظ کشاورزی و افزایش بهرهوری آن داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه احیای دریاچه ارومیه نیازمند یک بسته کامل با لحاظ کردن تمام ابعاد آن است گفت: ارائه اطلاعات دقیق، این کمیته را در تجزیه و تحلیل دقیق و ارائه راهکارهای مناسب برای تصمیم سازیهای بعدی یاری میکند.
معاون عمرانی استاندار ادامه داد: عملی کردن راهکارهای ارائه شده برای احیای دریاچه ارومیه، نیازمند جمعآوری اطلاعات و پاسخهای لازم به پرسشهای مطرح در این حوزه است.
بهادری خاطرنشان کرد: تا زمانی که میزان بهرهوری آب افزایش نیابد، سایر راهکارهای نجات دریاچه ارومیه موقتی و بینتیجه خواهد بود.
وی گفت: راهحلهای مختلفی مانند، انتقال آب بین حوزهای، بارورسازی ابرها و دیگر روشهای برای حل بحران دریاچه ارومیه مطرح میشود ولی عملا با توجه به ابعاد و گستردگی خشکی دریاچه ارومیه یک راه بیشتر وجود ندارد و آن کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری آب کشاورزی است.
معاون امور عمرانی استاندار تصریح کرد: بهرهوری هر متر مکعب آب در حوزه دریاچه ارومیه بسیار پایینتر از میانگین جهانی قرار دارد و باید در کنار محدود کردن مصرف آب در بخش کشاورزی، افزایش راندمان آبیاری و استفاده از سایر نهادههای تولید باید مورد توجه قرار بگیرد.
بهادری گفت: نجات دریاچه ارومیه نیازمند یک تلاش بزرگ عظیم است چرا که ادامه وضع موجود منجر به ایجاد طوفانهای نمکی و تغییرات اقلیمی معناداری می شود که می تواند بر زندگی 5 میلیون نفر از مردم منطقه تاثیر بگذارد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به عقیده کارشناسان اگر فاجعه خشکی برای دریاچه ارومیه رقم بخورد، نه تنها اثرات مخرب و ویرانگری برای میلیونها نفر ساکنین اطراف زیست بوم دریاچه بلکه مناطق وسیع تر اطراف آن نیز تحت تأثیر قرار خواهند گرفتب/.