به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، سلماسی مدیرکل دفتر توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: از طی دو سال اخیر 237 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در کشور ساخته شده است.
وی تصریح کرد:تکمیل سامانه آبیاری از شبکه اصلی (انتقال و توزیع) تا شبکه فرعی ورودی به مزرعه برای بهبود بازده آبیاری، جلوگیری از تلفات ناشی از نفوذ، تبخیر از سطح و خودکفایی در تولید محصولهای مهم و راهبردی و ایجاد اشتغال، از ضرورتهای ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی در کشور است.
مدیرکل دفتر توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی شرکت مدیریت منابع آب ایران درباره دستاوردهای ملموس این اقدام، گفت: ایجاد عمران و آبادانی، توسعه و رونق کشاورزی، بهرهبرداری بهینه از منابع آب و خاک، جلوگیری از مهاجرت روستاییان، ایجاد حدود 100 هزار شغل به صورت مستقیم و 100 هزار شغل به صورت غیرمستقیم و افزایش عملکرد محصول به میزان تقریبی دو برابر در هکتار، ازجمله دستاوردهای ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی در کشور است.
وی در ادامه درباره برنامه شاخص دفتر توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی شرکت مدیریت منابع آب ایران در دو سال آینده، اظهار داشت: تحقق برنامه استفاده از اعتبار فاینانس در سطح 134 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی اصلی و فرعی، برنامه شاخص این دفتر است.
سلماسی افزود: هدف بلندمدت ما، ساخت حدود 500 هزار هکتار شبکه اصلی و یک میلیون هکتار شبکه فرعی است و در کوتاهمدت نیز بهدنبال ساخت حدود 134 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی از محل اعتبار فاینانس هستیم.
وی سپس گفت: با اجرای این طرح، برای حدود 50 هزار نفر به صورت مستقیم و برای 50 هزار نفر دیگر به صورت غیرمستقیم، شغل ایجاد میشود.
سلماسی افزود: صرفهجویی حدود 10 درصد در مصرف آب شبکه در سال و افزایش عملکرد محصول به میزان تقریبی دو برابر در هکتار، از دیگر دستاوردهای اجرای این طرح خواهد بود.