به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
علی اشرف رشیدی گیاهان خودروی بهاری را سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آب و فیبر دانست و برای برخی از این گیاهان ارزش های دارویی را برشمرد.این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد گیاهان بخصوص گیاهان رویش یافته در فصل بهار را آب تشکیل می دهد، فیبر موجود در گیاهان خودروی بهاری را قابل توجه دانست و آن را برای کنترل بیماریهای قلبی مفید ارزیابی کرد.
وی افزود: این گیاهان انرژی پایینی دارند و از این حیث می توانند تاثیر مثبتی بر کاهش وزن افراد داشته باشند.
به گفته این کارشناس تغذیه «پاغازه» یکی از گیاهان خودروی بهاری است که ترکیبات موجود در آن می تواند در کنترل بیماری های گوارشی بویژه زخم معده نقش مهمی داشته باشد.
وی در ادامه «قارچ»که به صورت طبیعی در این فصل می روید را سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی دانست و افزود: قارچ در فهرست سبزیجات با پروتئین قابل قبول قرار دارد، البته پروتئین آن به هیچ وجه با پروتئین گوشت برابری نمی کند و از این حیث نمی تواند جایگزین گوشت باشد.
رشیدی گفت: بهترین شیوه مصرف گیاهان بهاری این است که در صورت امکان به صورت خام مصرف شوند و اگر هم خوردن آن ها به صورت خام امکان پذیر نیست بهتر است از شیوه های بخار پز کردن برای خوردن آن استفاده شود و از طبخ آنها در مقادیر زیاد روغن خودداری شود.
این کارشناس تغذیه به افراد توصیه کرد، از مصرف گیاهان بهاری که با روغن های زیادطبخ شده باشند خودداری کنند./ب