
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرمحمدی - ممنوعیت صادرات خرما تاجران این محصول را نگران کرده و زنگ خطر ورشکستگی و از دست دادن بازارهای جهانی را برای کشاورزان این خطه به صدا در آورده است.
راشد دهقانی رئیس انجمن خرمای هرمزگان میگوید: همانطور که با تصمیمات اشتباه بازار پسته جهانیمان را از دست دادیم اکنون نوبت به خرما رسیده است و با این تصمیم کشورهای دیگر از جمله عربستان جای خالی ایران را پر میکنند.
او گفت: بسیاری از تاجران برای سال آینده خریدی ندارند و این روی معیشت و زندگی نخلداران تاثیر میگذارد.
دهقانی افزود: فعالیت تاجران افغانی و پاکستانی در بازار خرمای هرمزگان نیز سبب شده است تا خام فروشی افزایش یابد و بیشتر محصول ایران از باغ و بصورت فلهای از کشاورزان خریداری و بدون بسته بندی صادر شود.
وی گفت: صادارت فلهای باعث بیکار شدن صنایع تبدیلی، کمبود مواد اولیه و غیرفعال شدن بخشهای بسته بندی و سردخانه شده است.
رئیس انجمن خرمای هرمزگان افزود: نیاز است دولت برخی اختیارات مرکز از جمله واگذاری مجوزها، قیمت گذاریها و اعطای تسهیلات را به استان واگذار کند تا روند تصمیمگیری شتاب گیرد.
غلامرضا انباز تاجر و نخلدار حاجی آبادی نیز می گوید: تولید خرما در شهرستان حاجی آباد یکی از کانونهای اصلی این محصول در هرمزگان نسبت به پارسال به علت مشکلات برق و تغییرات اقلیمی و آفتها کاهش یافته است.
وی گفت: آفت سوسک سرخرطومی چند سال است در نخیلات وجود دارد، اما مسئولان مربوط اقدامی برای آفتزدایی صورت ندادهاند و بسیاری از درختان با این آفت خشکیدهاند.
هرمزگان با تولید سالانه ۱۹۶ هزار تن محصول خرما رتبه چهارم تولید در کشور دارد.
قیمت خرما با طلا برابری می کند چرا باید تاجرضررکند؟؟
تاجرخرماراکیلوییی چندخریده؟؟۲۰ تمان؟؟۳۰/۷۰/۱۰۰تومان؟؟؟؟
امروز چندمی فروشد؟؟؟؟
بی شرف نیستند دزد نیستند؟؟؟ جواب دهند!!!
چندخریده اند؟؟؟چقدر به انبارداری ودلال داده اند؟؟؟؟
جواب ؟؟؟؟
امروز چندمی فروشند؟؟؟
جواب....؟؟؟
شاید میخوان مالیات ندن