مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: حداقل خاک مرطوب برای رشد مطلوب ضروری بوده، بنابراین در آبیاری قطره ای باید توزیع رطوبت در خاک و برای گیاه موردنظر پیش از اقدام به طراحی سیستم مورد توجه قرار گیرد.

کامران یوسفی راد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: آبیاری قطره ای فقط موجب مرطوب شدن قسمتی از حجم منطقه رشدی را که ریشه می تواند داشته باشد، می شود.

وی تصریح کرد: توزیع رطوبت در خاک با سیستم آبیاری قطره ای نسبت به سایر روش های آبیاری سطحی بوده و با در نظر گرفتن پیروی سیستم از الگوی توزیع رطوبت در خاک توسعه ریشه به صورت سطحی تری در مقایسه با روش های دیگر آبیاری صورت گرفته و درنهایت پایداری گیاه در در خاک تا حدودی کاهش می یابد.

یوسفی راد ادامه داد: کارشناسان مسدود شدن قطره چکان ها و تجمع نمک را نیز از معایب آبیاری قطره ای قلمداد می نمایند.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: مسدود شدن قطره چکان ها سبب توزیع نامتناسب آب در طول لوله های فرعی شده و می تواند دلیلی برای وارد آمدن خسارات سنگین به محصول شود.

وی اظهار داشت: علل عمده مسدود شدن قطره چکان ها وجود ذرات ماسه و مواد آلی در آب آبیاری و رسوبات شیمیایی نظیر کربنات کلسیم در قطره چکان ها است.

یوسفی راد تاکید کرد: به علت آن که در آبیاری قطره ای، نفوذ عمقی ناچیز است شاهد تجمع نمک به ویژه در نواحی سطحی خاک هستیم و در صورت وارد شدن تجمع این نمک به منطقه ریشه، آسیب رسانی به گیاه دور از انتظار نخواهد بود./س
 
 
 
برچسب ها: خاک ، آبیاری ، قطره ای
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.