مدیرکل انتقال خون استان کردستان، گفت: جداسازی پلاکت از خون به روش «آفرزیس»، برای تأمین پلاکت مورد نیاز بیماران خاص در اداره انتقال خون استان کردستان انجام می‌شود.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، دکتر محمد سعید کریمیان، با اشاره به اینکه «آفرزیس» به روشی گفته می‌شود که در آن خون از اهداکننده گرفته شده و پس از جداسازی پلاکت از آن، سایر اجزای خون به بدن اهداءکننده برگردانده می‌شود، اظهار کرد: تفاوت این روش دریافت پلاکت با استخراج پلاکت از کیسه‌های خون اهدایی در این است که منشأ پلاکت، یک شخص است و با میزان بیشتری پلاکت اهداء می‌شود.

وی افزود: در این روش هم پلاکت‌های مفید بهتر حفظ می‌شوند و هم این که به هنگام ورود به بدن گیرنده تنوع آنتی‌ژن کمتری دارد و از نظر ترمیم و اصلاح کمبود پلاکت موفق‌تر است.

مدیرکل انتقال خون استان کردستان، با بیان اینکه پلاکت فرزیس، شیوه‌ای است که طی آن شش تا هشت برابر روش‌های عادی پلاکت تهیه می‌شود، گفت: در این روش اهداکننده به دفتر جذب و آموزش پایگاه انتقال خون مراجعه کرده و برای اهدای پلاکت داوطلب شده و ثبت‌نام می‌کند.

وی تصریح کرد: در صورت لزوم پس از انجام معاینه و آزمایش‌هایی نظیر CBC، گروه خون، هپاتیت C و B، ایدز و سیفلیس، طی یک فرآیند یک تا 1.5 ساعته پلاکت اهدا می‌شود.

کریمیان ادامه داد: پلاکت بدست آمده برای بیماران مبتلا به لوسمی، افراد تحت شیمی‌درمانی، مبتلایان به سرطان خون و افراد مبتلا به بیماری‌های انعقادی و... مصرف می‌شود.

مدیرکل انتقال خون استان کردستان، در پایان با ذکر این نکته که پلاکت تهیه شده به روش آفرزیس در استان بنا به نیاز بیماران استان تهیه می‌شود، یادآور شد: اداره کل انتقال خون استان کردستان در تلاش است تا با بهره‌گیری از بهترین، به روزترین و کارآمدترین روش‌های ارائه خدمات حمایتی، بیماران مبتلا به سرطان را تا رسیدن به بهبودی همراهی کند.

انتهای پیام/م
منبع: ایسنا
برچسب ها: سنندج ، پلاکت ، آفرزیس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.