صدرالله کمالوند متخص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، تصریح کرد: ویتامین k در بافتها و به مقدار نسبتا کم وجود داشته و ذخیرهای برای مدت زمان طولانی ندارد.
وی با بیان اینکه مقدار مشخص و معینی برای دریافت ویتامین k توصیه نمیشود، افزود: سبزیجات برگ سبز منابع خوب ویتامین هستند که باید در رژیم غذایی به میزان کافی مورد استفاده قرار گیرند.
کمالوند گفت: غلات، میوهها، لبنیات و گوشت نیز حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین k هستند.
وی با اشاره به اینکه کمبود ویتامین k در افراد سالم به ندرت رخ میدهد، اظهار داشت: برخی از عوامل و بیماریها هستند که میتوانند موجب اختلال در جذب و متابولیسم ویتامینها از جمله ویتامین k شده و در نتیجه عوارضی را به وجود آورند.
کمالوند تاکید کرد: مصرف بیش از اندازه و غیر منطقی برخی از داروها مانند آنتی بیوتیکها، میتواند جذب ویتامین k را دچار اختلال کرده و موجب کمبود این ویتامین در بدن شود.
وی یادآور شد: یکی از تنها علائم کمبود ویتامین k در انسان، افزایش شاخص پروترومبین بوده که این عارضه اغلب با خونریزی و کبودی همراه است.
انتهای پیام/