"دیبا" به عنوان پارچه‌ای ابریشمی گرانبها از بوته‌ای به نام قلبلب در حوالی شوشتر بافته می‌شد.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران با توجه به قدمت و پیشینه کهن شهرستان شوشتر و بافت قدیمی و سنتی آن یکی از شهرهای معروف و با صنایع متنوع بوده و تعداد زیادی از مردم این شهر در رشته‌های مختلف صنایع دستی اشتغال داشته که اغلب آن‌ها تنها نام خانوادگی را نگه داشته‌اند.  
 
بنابراین گزارش یکی از مهمترین صنایع دستی شوشتر دیبا بافی بوده دو دیبا پارچه‌ای ابریشمی و گرانبها بود که آن را از بوته‌ای به نام قلبلب که در حوالی شوشتر می‌رویید می‌بافتند.  
 
مرغوبیت این پارچه تا بدانجا بود که زمانی پرده کعبه را از دیبای شوشتر تهیه می‌کردند.  
 
در شوشتر قدیم، کارگاههای صنعتی ملحفه بافی، موج بافی لاپتویی از جنس موی بز، چوقابافی لباس مردانه بختیاری، سجاده بافی، مزویه لباس عربی،‌مغنایا شیله شال محلی زنانه، مشک دوزی، زرگری،‌ آهنگری، سازسازی، سفالگری، نمدمالی،‌گونی بافی، گیوه دوزی و پالان دوزی صدها واحد بوده‌اند.  
 
شوشتری‌ها پارچه بافی و دادن طرح، نقش و رنگ به پارچه نیز صادرات داشته‌اند.  
 
هم اکنون از میان صدها کارگاه صنایع در شوشتر تعداد کمی کارگاه صنایع دستی باقی مانده که می‌توان به چوقا بافی، موج بافی، شیله بافی، سجاده بافی، پالان دوزی و بافت عبا اشاره کرد.  
 
سازمان میراث فرهنگی با مرمت و بازسازی سرای افضل در شوشتر آن را به بازارچه و کارگاه دائمی صنایع دستی تبدیل کرده و تلاش دارد تا رشته‌های صنایع دستی این شهرستان را احیا کند.


انتهای پیام/اق

برچسب ها: پارچه ، ابریشمی ، دیبا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار