خانهنشینها
همانطور که گفتیم در فصل مسافرت، گجتها به دو دسته کلی تقسیم میشود. خانواده اول چارهای ندارند جز این که تمام زمان سفر را در خانه تنها بمانند، چون این گجتها را نباید به حال خود رها کنند، زیرا ممکن است یک بیدقتی باعث شود در زمان بازگشت با صحنهای دلخراش روبهرو شوید. گجتهای خانهنشین معمولا رایانههای رومیزی و کنسولهای بازی هستند. بهتر است لپتاپ را نیز در این فهرست قرار دهید، زیرا با این که لپتاپ وسیلهای قابل حمل است، اما گزینه مناسبی برای سفرهای طولانی نیست و بیشتر در سفرهای درونشهری و روزانه از آن استفاده میشود. بنابراین وقتی سفرتان تفریحی بوده و کاری نیست، پس بهتر است در حق لپتاپ خود ظلم نکنید و با دوری آن کنار بیایید.
فراموش نکنید هنگام سفر ارتباط برق همه گجتهای درون خانه را قطع کنید، البته لازم نیست باتری لپتاپ خود را از دستگاه جدا کنید، زیرا کمتر از دو هفته بدون استفاده بودن باتری به آن آسیب میرساند. نکته اینجاست که این مساله درباره دسته کنسولهای بازی صدق نمیکند. بنابراین از ماندن باتری در دسته دستگاهتان خودداری کنید، زیرا امکان خراب شدن این باتریها بسیار بالاست. همچنین تا یادتان نرفته هارد جانبی را که برای استفاده در سفر برداشته بودید، به جای خود بازگردانید، زیرا در بهترین حالت فقط ۴۰ درصد احتمال دارد یک هارد خارجی پس از یک سفر طولانی سالم به خانه برگردد.
همسفران
دسته دوم از خانواده گجتها که در همه دقایق سفر مقابل چشمان شما هستند، از سه عضو اصلی تلفنهمراه، تبلت و دوربین تشکیل میشود. این گجتها به مراقبت بیشتری نیاز دارند. نحوه نگهداری، استفاده و حفظ امنیت این ابزارها، سه رکن اصلی به همراه داشتن این محصولات در سفر است. پس قبل از هر چیز یک محل خوب برای نگهداری از این وسایل پیدا کنید. برای مثال، کیف نگهدارنده برای یک دوربین از هر چیزی مهمتر است، پس لازم است قبل از سفر به این مساله خوب فکر کنید.
نکته دوم انرژی ذخیرهشده و تامین انرژی است که در ادامه بیشتر به آن میپردازیم. تامین انرژی دستگاهی مانند تلفنهمراه بسیار مهم است، اما فراموش نکنید این کار نباید به هر قیمتی انجام شود. تا جایی که میتوانید از رابط برق ماشین برای شارژ دستگاههای خود استفاده نکنید، زیرا نوسانات برق میتواند به عمر باتری شما برای همیشه پایان دهد. در ادامه با چند نکته امنیتی دیگر آشنا میشوید که چشمپوشی از آنها ممکن است گران تمام شود.
حفظ سلامت مسافران
متاسفانه بیشتر کاربران، امنیت تلفنهای هوشمند و تبلتهای خود را به اندازه رایانههای شخصی جدی نمیگیرند، اما حقیقت این است که تلفنهای هوشمند و تبلتها از رایانههای شخصی آسیبپذیرترند و سریعتر اطلاعات شما را فاش میکنند. هرگز نباید تصور کنید چون شما مشغول خوشگذرانی و تفریح هستید، از اقدامهای سودجویان خبری نیست. بهتر است با انجام چند کار ساده خیال خود را تا حد زیادی راحت کنید. بهترین کار برای بستن درهای ورود دیگران به دستگاهتان، استفاده نکردن از اینترنت عمومی و مراکز نامطمئن است، زیرا بعضی سودجویان، با هدف دستیابی به اطلاعات شما یک مرکز پخش اینترنت فرعی ایجاد میکنند.
همچنین تا جایی که میتوانید، اطلاعات بسیار مهمتان را روی گوشی تلفن همراه نگهداری نکنید. اطلاعاتی مانند رمز عبور و همچنین ثبت اطلاعات شخصی افراد خاص در تلفن همراه میتواند بسیار خطرناک باشد. اگر عادت دارید در شبکههای اجتماعی پست بگذارید، تا جای ممکن از تعیین موقعیت مکانهای خاص خودداری کنید، زیرا این کار به افراد اجازه میدهد از محل دقیق شما مطلع شوند. علاوه بر این برای بالاتر رفتن امنیت گوشیتان بهتر است از آخرین نسخههای سیستمعامل تلفن همراه استفاده کنید، زیرا در این بهروزرسانیها، حفرههای امنیتی کشف و مسدود میشود. همچنین از آنتیویروس و نرمافزارهای امنیتی غافل نشوید. برنامکهایی مانند Norton Mobile Security و DroidSecurity anti virus برای گوشیهای اندرویدی بسیار کاربردی و لازم است.
در جستجوی دوست
تصور کنید برای صرف ناهار به رستورانی میروید و ناخواسته تلفن همراه خود را آنجا جا میگذارید تا متوجه مفقود شدن تلفن همراهتان شوید و به مکانی که آن را جا گذاشتید بازگردید دستکم چند دقیقه طول میکشد همین زمان برای ناپدید شدن تلفن شما کافی است. برای این که به بازگشت تلفنهمراهتان امید داشته باشید، باید از قبل به فکر باشید. اکنون بیشتر تلفنهای هوشمند از قابلیتی برخوردار است که امکان ردیابی را به صاحب خود میدهد، اما باید از قبل آن را فعال کنید.
برنامک Find My iPhone بهترین انتخاب برای ردیابی دستگاههای اپل است. این برنامک که روی سرویس ابری اپل کار میکند، در صورت فعال بودن میتواند محل دقیق دستگاه را در هر جای جهان نشان دهد. دو برنامک Find My Android و Find My Phone مشابه همین کار را برای تلفنهای هوشمند اندروید انجام میدهد. مراکز پلیس نیز روشهای خاص خود را برای پیدا کردن تلفنهمراه دارد.
نوشدارو پس از مرگ
ممکن است آنقدر خوششانس نباشید که بتوانید گجت گمشده خود را بیابید، پس بهتر است راهکارهای افزایش امنیت و حفظ حریمشخصی را در دستگاههای خود بالا ببرید تا اگر این گجتها به دست افراد سودجو افتاد، خیالتان بابت اطلاعاتی که روی آنها دارید، راحت باشد. در دنیای واقعی، حریمخصوصی پدیدهای اساسی است که حفظ آن بسیار اهمیت دارد. دنیای مجازی هم از این قاعده مستثنا نیست. اولین قدم در اینراه، استفاده از سد امنیتی Screen Lock است. حتما این تنظیم را در گوشی خود فعال و از رمزهای عبور قوی استفاده کنید. فعال کردن یک کلمه عبور یا pin برای دستگاههای مختلف باعث میشود در صورت گم شدن آن، کسی نتواند به محتویاتش دسترسی پیدا کند. سعی کنید برای پوشههای مهمتان مانند عکسها و ویدئوهای شخصی و خانوادگی از رمز عبور جداگانه استفاده کنید. برنامکهای isafe برای اپل و brief case برای اندروید کمک میکند کسی نتواند از اطلاعات شما سوءاستفاده کند.
یکی از مطمئنترین راهها، از بین بردن خودکار دادههاست. بیشتر سیستمهایعامل گوشیهای همراه پس از چند بار تلاش ناموفق برای واردکردن کلمه عبور از قابلیت حذف خودکار دادههای گوشی بهره میبرند. این ویژگی فرصت حدس زدن کلمه عبور را از سارق میگیرد و دادهها را به طور خودکار از بین میبرد. اپل، بلکبری و ویندوزفون از این قابلیت پشتیبانی میکنند. برای استفاده از حذف خودکار روی اندروید به نصب برنامک Wipe Date نیاز است. فراموش نکنید این روش، دادههای شما را کاملا پاک میکند؛ پس همواره از اطلاعات روی گوشی خود پشتیبان تهیه کنید. به یاد داشته باشید روشهای زیادی برای بازیابی اطلاعات وجود دارد. پس اگر اطلاعات شخصیتان تا این حد حیاتی است، میتوانید از نرمافزارهایی که از بازگردانی اطلاعات جلوگیری میکنند، استفاده کنید. دو برنامک wipe و CCleaner با فعالسازی دوبارهنویسی تصادفی اطلاعات پاک شده میتوانند بازیابی مجدد آنان را ناممکن کنند.
سعی کنید SIM PIN و Phone Security تلفن همراه خود را غیرفعال نکنید، زیرا بعضی تلفنها این قابلیت را دارند که پس از مفقود شدن میتوان با یک پیامک آن را قفل و از دسترس سارق خارج کرد. برای قفل کردن دستگاه خود باید شمارهگوشی و شماره سیمکارت را داشته باشید. اگر از شماره گوشی یا IMEI خود اطلاع ندارید #06#* را وارد کنید تا این شماره روی صفحه نمایشتان ظاهر شود.
بیدارباش همیشگی
جام جم نوشت نگرانی از تمام شدن باتری تلفن هنگام سفر یکی از معضلات همیشگی کاربران است. بیشتر تلفنهای همراه از تنظیمات ویژهای برخوردار است که مصرف آنها را در شرایط خاص بهینه میکند تا عمر باتری بیشتر شود. راهکارهایی مانند کمکردن نور صفحهنمایش، بستن برنامههای اضافی و همچنین قطع سرویسهای ارتباطی مانند وایفای و بلوتوث تا حد زیادی میتواند به طولانی شدن عمر باتری کمک کند. علاوه بر اینها، نحوه شارژ کردن تلفنهمراه و تبلت نیز در این ارتباط بیتاثیر نیست. نگذارید شارژ باتری شما به صفر درصد برسد و دستگاه خاموش شود. برای همین همیشه قبل از خاموش شدن دستگاه، آن را شارژ کنید. اگر هنگامی که ۵۰ درصد باتری خالی شده است آن را شارژ کنید، باتری عمر بیشتری خواهد داشت.
لازم است بدانید باتریهای جدید که معمولا لیتیومی هستند، برخلاف تصور عمومی به شارژ کامل و صد درصد احتیاج ندارند. اگر باتری را تا صد درصد شارژ کردید، آن را از برق بکشید تا بیش از این به برق متصل نباشد. در کنار تمام اینها باز هم یک ترفند دیگر برای بیشتر کردن عمر باتری وجود دارد و آن استفاده از برنامکهای بهینهسازی عمر باتری است. دو برنامک رایگان Battery Doctor و Battery Life Pro به ترتیب برای آیفون و اندروید، گزینههای مناسبی برای مدیریت بهتر عمر باتری تلفنهمراه یا تبلت است.