به گزارش حوزه موسیقی
باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، برنامه «شبی با موسیقی فنلاند؛ ژان سیبلیوس» عصر روز شنبه 10 اسفند با حضور «هاری کمراینن» سفیر فنلاند در تهران و پروفسور «ارو تاراستی» در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این برنامه «هاری کمراینن» سفیر فنلاند در تهران ضمن ابراز خوشحالی از برگزار هفته فرهنگی فنلاند در خانه هنرمندان ایران گفت: « خیلی خوشحال هستم که با همکاری خانه هنرمندان ایران و حمایت دکتر «مجید سرسنگی» برنامه هفته فرهنگی فنلاند را در ایران برگزار کردیم. پس از برگزاری نمایشگاه هنر و معماری فنلاند، امروز به موسیقی فنلاند و ژان سیبلیوس یکی از موسیقی دانان برجسته فنلاندی می پردازیم، امیدوارم در ماه ها و سال های آینده، با برگزاری برنامه های مختلف فرهنگی و هنری، رابطه بین دو کشور بیشتر و عمیق تر شود».
«هاری کمراینن» در بخش دیگری از صحبت های خود به معرفی «ژان سیبلیوس» موسیق دان بزرگ فنلاندی پرداخت و گفت: « ژان سیبلیوس آهنگساز فنلاندی یکی از محبوب ترین چهره های موسیقی کلاسیک در قرن 19 و اوایل قرن بیستم بوده است. مهم ترین آثار سیبلیوس، هفت سمفونی و کنسرتو ویولن است؛ البته آثار فینلادیا و والس تریست وی نیز بسیار محبوب هستند. محبوبیت و توانایی این آهنگساز بزرگ به اندازی در کشور فنلاند مورد توجه است که نام این هنرمند را بر روی کنسرواتوآر هلسینکی گذاشته اند. ژان سیبلیوس در خانواده ای سوئدی زبان در شهر هامنلینای فنلاند که در آن زمان بخشی از امپراتوری روسیه بود به دنیا آمد. دوران جوانی وی مصادف با اوج گیری احساسات میهن پرستانه در فنلاند بود و اندیشه سیاسی و آثار هنریش از این دوره تاثیر گرفته است. سیبلیوس تحصیل موسیقی را در برلین و وین ادامه داد. در سال 1897 به وی امتیاز تشویقی ویژه هنرمندان داده شد تا قادر باشد وقت خود را صرف آهنگسازی کند. امروز مدرسه موسیقی هلسینکی به مدرسه به دلیل اهمیت و تاثیر آثار ژان سیبلیوس به مدرسه موسیقی سیبلیوس تغییر نام داده است.»
سفیر فنلاند در بخش پایانی صحبت های خود به معرفی پروفسور «ارو تاراستی» پرداخت و گفت: " ارو تاراستی، در سال ۱۹۴۸ در هلسینکی متولد شد، او یک موسیقیشناس و نشانهشناس فنلاندی است که در حال حاضر استاد دانشگاه هلسینکی است. همچنین بین سال های ۱۹۸۴ تا ۱۹۷۹ استاد دانشگاه یووسکوله بوده است. او در سال ۱۹۷۸ رسالة دکتری خود را دربارة اسطوره و موسیقی، ارایه داد که در آن به آثار واگنر، استراوینسکی و ژان سیبلیوس (آهنگساز فندلاندی قرن ۱۹) پرداخته است. تاراستی کتابهای مهمی مانند نشانهشناسی موسیقی کلاسیک (۲۰۱۲)، نظریة نشانهشناسی موسیقی (۱۹۹۴) را به رشته تحریر درآورده است. او همچنین رئیس انجمن بین المللی مطالعات نشانهشناختی نیز بوده است".
در ادامه این برنامه «ارو تاراستی» با اشاره به ویژگی آثار ژان سیبلیوس و بیان نکاتی درباره موسیقی آن، به اجرای قطعاتی از ژان سیبلیوس پرداخت.
انتهای پیام/ اس