مسجد جامع فسا از بناهای تاریخی با نقوش هندسی منحصر به فرد دوران قاجار در فارس است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ ورودي این مسجد از ضلع شرقي و در نماي بيروني اين ضلع كاشي‌هاي رنگي با آيات قرآني و همچنين نقوش هندسي به چشم مي‌خورد.

حياط مسجد نيز به صورت مربع‌شكل و كف اين حياط با كاشي كف‌فرش شده است. در وسط حياط يك حوض مستطيل شكل وجود دارد كه حوض اصلي مسجد نيز در اين قسمت بوده و اخيراً مرمت شده است.

فرم معماري شبستان اصلي مسجد بصورت مربع‌شكل و داراي 9 جرز(ستون) است كه پوشش سقف بر روي اين جرزها(ستون‌ها) اجرا شده است. در بدنه ضلع جنوبي شبستان چهار حجره با پوشش سقف طاق مانند وجود دارد كه در هر يك از حجره‌ها طاقچه‌اي به ابعاد 1×1 متر تعبيه شده است.

انتهاي ضلع غربي شبستان كتيبه‌اي سنگي در بدنه ديوار وجود دارد كه متن آن بيانگر آن است كه چه كسي بناي مسجد را ساخته و بدليل فرسايش قابل خواندن نيست.

مصالح بكار رفته در اين شبستان آجر و سنگ با ملاط گچ است. در قسمت فوقاني اين شبستان طاقچه‌هايي تعبيه شده كه جهت قرار گرفتن وسايل روشنايي در مسجد است.

در بدنه جرزها نيز بوسيله گچ شبه طاقچه‌هايي به چشم مي‌خورد كه به منظور نگهداري كتب مقدس و مهرهاي نماز ساخته شده است. بدنه شبستان با گچ اندود و روي آن نقاشي شده است. تزئينات به كار رفته در اين بنا گچ‌بري، نقاشي‌هاي سقفي و آيينه‌کاري است.

مسجد جامع فسا در بافت مركزي شهرستان فسا قرار گرفته و متعلق به دوران قاجاريه است و چون در مركز شهر واقع شده آن را مسجد جامع ناميده‌اند./س

 

برچسب ها: مسجد ، فسا ، قاجار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.