دبیر کل دومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران گفت: 50 درصد از مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی و عروقی قابل پیشگیری هستند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر مهدی پیغمبری در حاشیه دومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران، با تأکید بر اهمیت پیشگیری از امراض قلبی و عروقی گفت: به رغم اهمیت این موضوع متأسفانه هنوز به صورت جدی در کشور به این بحث پرداخته نمی شود. 
 
وی افزود: البته پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی کار ساده ای نیست و به عوامل بسیاری مربوط می شود که از آن جمله می توان به بنیه اقتصادی کشور اشاره کرد. 
 
پیغمبری آموزش همگانی را یکی از اولویت‌ها در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی دانست و گفت: در این بخش کارهای خوبی انجام شده است و مردم هم اکنون به اطلاعات و دانش خوبی در زمینه عوامل ایجاد کننده بیماری های قلبی دسترسی دارند و نسبت به آن آگاهند اما باید با تکرار این آموزش ها، کاری کنیم که این دانش به باور تبدیل شود، در غیر این صورت نمی توان این دانش را در رفتارهای فردی و اجتماعی مردم دید. 
 
وی ادامه داد: به عنوان مثال هنوز مردم به این باور نرسیده اند که باید زمانی را صرف مراقبت از خود کنند و بسیاری هنوز با این بهانه که وقت ندارند، ورزش را در برنامه روزانه خود نمی گنجانند در حالی که برای رعایت اصول مراقبت از خود که ورزش نیز شامل آن می شود باید وقت ایجاد کرد و این موضوع را تکلیفی بر دوش خود دانست. 
 
این متخصص قلب و عروق، تغذیه سالم، تحرک و ورزش، فراغت های ذهنی و جسمی، پرهیز از مواد دخانی، کنترل فشار خون، قند و چربی خون، را از جمله اصول مراقبت از خود عنوان کرد و افزود: مراقبت از خود حتی از دید اقتصادی نیز برای فرد و خانواده بسیار مقرون به صرفه است. 
 
وی اضافه کرد: اگر مسئولان و متولیان کشور نیز به این باور برسند که در نهایت مقرون به صرفه تر آن است که جای درمان روی پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی سرمایه گذاری کنند، بسیار موفق تر خواهیم بود و جلوی بسیاری از مرگ و میرهای ناشی از این بیماری ها گرفته می شود. 
 
وی افزود: کشورهایی که توانسته اند در امر پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی کار کنند با استناد به آمارهای بسیار دقیق اعلام می کنند که کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی تا حدود 50 درصد مدیون پیشگیری است. 

وی بیش از یک سوم از مرگ و میرها در کشور را ناشی از "بیماریهای قلبی و عروقی" عنوان کرد و گفت:  این درحالی است که با پیشگیری می شود از وقوع بیش از نیمی از این مرگها جلوگیری کرد. 
 
پیغمبری با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر در عرصه درمان بیماریهای قلبی و عروقی طی سه دهه گذشته، گفت: حدود 30 سال پیش که بنده عضو شورای عالی پزشکی بودم، بدون اغراق 99 درصد بیماران قلبی برای درمان به خارج اعزام می شدند و در ایران فقط یکسری اعمال ساده پزشکی در این حوزه امکانپذیر بود اما هم اکنون شرایط کاملاً عکس شده و به جرات می توان گفت که بالای 99 درصد از اقدامات درمانی پیشرفته هم اکنون در کشور مهیا است و در بحث بیماریهای قلبی و عروقی تنها به اندازه انگشتان یک دست اعزام به خارج داریم. 

دومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران، عصر سه شنبه ششم اسفند کار خود را آغاز کرد و تا روز جمعه در سالن اجلاس سران ادامه دارد.

انتهای پیام/
برچسب ها: قلب ، ورزش ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار