به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،مسعود سعادتمهر، درباره ضرورت آشنایی فعالان اقتصادی با بازارهای هدف محصولات و خدمات افزود: هدف هر تولیدکننده کسب حداکثر سود است بنابراین تولیدکننده قبل از تولید محصول باید به فکر فروش باشد.
وی با تأکید بر اینکه برای فروش محصول بایستی بازار هدف تعیین شود، اظهار کرد: بازار هدف ممکن است یک شهر، کشور، فرد و یا گروهی از مردم یک منطقه باشند؛ اگر این مهم شناخته شود تولیدکننده میداند فعالیتهای بازاریابی و فروش خود را باید در کجا متمرکز کند.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: اگر بازار هدف شناخته نشود هزینههای زیادی بر تولیدکننده تحمیل میشود.
سعادتمهر با اشاره به ویژگیهای بازار هدف، ادامه داد: بازار هدف باید پول داشته باشد؛ همچنین وجود یک مشکل در بازار هدف ضروری است تا تولیدکننده محصولات خود را برای آن محل عرضه کند.
وی اضافه کرد: به طور مثال یک تولیدکننده مواد غذایی باید تبلیغات خود را به بازاری عرضه کند که این محصولات با ذائقه مردم بازار هدف سازگاری داشته باشد در غیر این صورت کلیه هزینههای بازاریابی بینتیجه خواهد ماند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه پیامنور با اشاره به وضعیت اقتصاد در استان اظهار کرد: لرستان جزو استانهای محروم کشور است که معمولاً در رتبهبندیهای سالانه به لحاظ سطح توسعهیافتگی در رتبههای آخر قرار میگیرد.
سعادتمهر با اشاره به بیکاری تحصیلکردگان، سطح درآمد پایین و گسترش فقر در لرستان خاطرنشان کرد: شناخت مزیتهای نسبی لرستان درخصوص تولید محصولات میتواند تولیدکننده را به سمت تولید آنها سوق دهد.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه مزیت نسبی به این معناست که هزینه تولید یک کالا در یک منطقه نسبت به جاهای دیگر کمتر است، یادآور شد: بنابراین میبایست در این زمینه کارهای تحقیقاتی انجام شود و محصولاتی که دارای مزیت نسبی هستند شناسایی و به تولیدکنندگان معرفی شوند.
وی گفت: بهعنوان مثال صنایع غذایی مرتبط با محصولات کشاورزی در لرستان میتواند یک مزیت باشد؛ معادن سنگ، نیروی کار فراوان، جوان و تحصیل کرده از عمده مزیتهای این استان هستند که اگر در جهت تولیدات دارای مزیت نسبی به کار گرفته شوند، در توسعه استان مؤثر خواهند بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیامنور با ارائه راهکارهایی در خصوص بهبود وضعیت اقتصاد استان با کمک تولیدکنندهها، تصریح کرد: اگر حجم وامهای بانکی افزایش یابد، تولیدکننده عملکرد بهتری خواهد داشت؛ به جای اینکه 500 میلیون تومان وام را به 10 نفر بپردازیم، وامی با همین مقدار را به یک نفر و محصولی با مزیت نسبی پرداخت کنیم.
سعادتمهر اظهار کرد: وقتی تعداد وامها کم و رقم آنها بالا باشد نظارت دولت بهتر خواهد شد و تولیدکننده به مسیر تعیین شده هدایت میشود.
وی گفت: هدایت شرکتهای تولیدی استان به سمت بازار بورس جهت تأمین بخشی از سرمایه موردنیاز از دیگر راهکارهای بهبود وضعیت اقتصادی لرستان است.
انتهای پیام/م