اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در پایان همایش سراسری "بیداری دانشجویی و استحکام ساخت درونی نظام" بیانیه‌ای صادر کردند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در پایان همایش سراسری "بیداری دانشجویی و استحکام ساخت درونی نظام" بیانیه‌ای صادر کردند.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بیانیه پایانی هجدهمین همایش سراسری "بیداری دانشجویی و استحکام ساخت درونی نظام"

بی‌شک در دهه چهارم انقلاب اسلامی می‌بایست جاده روشنی را برای گذر از جامعه نمونه اسلامی و رسیدن به تمدن نوین اسلامی پی‌ریزی کرد که لاجرم جز با تکیه بر اقتدار درون‌زا  محقق شدنی نیست و پرواضح است که بیداری دانشجویی در این امر نقش کلیدی و موثری را می‌تواند ایفا کند. لذا اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با هدف تبیین مولفه‌های گفتمانی و ساختاری نظام، اقدام به برگزاری نشست سراسری هفت روزه‌ای با عنوان "بیداری دانشجویی و استحکام ساخت درونی نظام" نمود.

همزمان با سی‌و‌پنجمین بهار پیروزی انقلاب اسلامی و در دهه پیشرفت و عدالت، با توجه به بررسی‌ها و مطالعات صورت گرفته و نتایج حاصل از حضور اساتید ارزشی حوزه و دانشگاه در این همایش، جامعه اسلامی دانشجویان مواضع خود را بدین شرح اعلام می‌دارد:
 
1- با نگاه عبرت‌آموز به تاریخ معاصر ایران، می‌شود ریشه جدیدی برای تقابل نگاه دینی و غیر دینی در آینه تعاملات و تقابلات مشروطه و بعد از آن یافت که همانا نگاه متکی به غیر و اجنبی‌پروری در مقابل نگاه استقلالی و اجنبی‌ستیز است. این دو جریان شاخه‌ها، شاخصه‌ها و افراد مطرحی را در بستر تفکری خود داشتند که عملکرد آن‌ها تاکنون در اندیشه هم عصران انقلاب اسلامی از امام رحمت‌الله علیه و یاران انقلابی تا جریانات مقابل ایشان متبلور است و مبنایی جدید بر تقسیمات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می‌تواند باشد.

میزان پذیرش یا عدم پذیرش سلطه، استکبار و استعمار در هر فرد و شانه دادن زیر بار کدخداییِ عده‌ای معدود در دولت‌هایی معدود ناشی از همین سبقه فرهنگی و سیاسی است که جای آن دارد تا بیداری دانشجویی در فصلی مجزا به این مهم بپردازد.

2- یکی از پایه‌های پیروزی انقلاب اسلامی احیای روحیه استقلال، خودباوری و "ما می توانیم" بود که امام عزیز ما در تمامی مراحل انقلاب به صورت عملی به مردم نشان داد و قلوب مؤمنین را مجذوب خود کرد.

"ما می توانیمِ" امام راحل از خرداد 42 تا بهمن 57 و نیز در تمامی سال‌های بعد از انقلاب، ناشی از فهم مؤمنانه ایشان از قدرت لایزال الهی و اطمینان به وعده‌های صادق حضرت حق بود. در مقابل این منطق و منش امام رحمت‌الله علیه، مطمئناً ابرقدرت‌های جهان چیزی جز چند دشمن زبون و خار به حساب نمی‌آمدند. با این عزت نفس و حس استقلال بود که امام همیشه متکی به خدا و ایمان مردم، از بحران‌های متعدد دوران پس از انقلاب، از فشار سیاسی و دیپلماتیک تسخیر لانه جاسوسی تا تحریم‌های سنگین اقتصادی، جنگ سخت و نابرابر و قائله‌های فتنه‌گون به ظاهر خودی‌ها گذشت و انقلاب را گذراند و مردم را به سرمنزل مقصود خود که استقلال و "ما می‌توانیم" و زیر پا گذاشتن استکبار جهانی بود، رساند.

3- در سی‌وپنجمین بهار انقلاب اسلامی و تحقق حماسه سیاسی، نوبت به حماسه اقتصادی رسیده است ولی تحرکات خاص دستگاه سیاسی دولت بارها و بارها موانع و علامت‌های سؤال فراوانی را مقابل بهبود شرایط اقتصادی و شیوه دست‌یابی به آن قرار داده است که بیداری دانشجویی به تک تک آن‌ها خواهد پرداخت.

بر دولت تدبیر و امید و اعتدال هم واجب است که به سؤالات، انتقادات و پیشنهادها با نگاه خوش‌بینانه و مسئولانه پاسخ گوید و به دور از فرافکنی و بستن دهان منتقدان، پای حرف‌های ایشان بنشیند. بیداری دانشجویی معتقد است که راه بهبود شرایط اقتصادی اصلاً از طریق تحرکات ناقص و ناقض منافع ملی نمی‌گذرد و باید دانست که ظرفیت‌های درونی کشور به لطف خدا و همت مردم شریف و ولایت‌مدار به حدی زیاد است که دشمنان فقط به اشتباهات کوچک استراتژیک دولت‌مردان دل‌بسته‌اند و از مردم ایران کاملاً دل‌بریده‌اند.

دستگاه سیاسی دولت محترم باید مثل دستگاه اقتصادی به این مهم برسد که استقلال ایران اسلامی از هر چیزی مهم‌تر است و در رأس منافع ملی ما قرار دارد و دستیابی به آن جز با تکیه بر استحکام ساخت درونی، نیروی جوانان، اساتید، دانشجویان، کارگران و مهندسان این مرز و بوم قابل تحصیل نیست. ما به مسئول دستگاه دیپلماسی این اطمینان را می‌دهیم که این قوم بنی‌صهیون پس از بهانه هسته‌ای، قادرند با آن خوی مستکبرانه و دغل‌کارانه خود که بارها در روند توافق ژنو به اثبات رسانده‌اند، بهانه‌های دیگری را عَلم کنند و هدف نهایی آن‌ها، تغییر ماهیت نظام مقدس جمهوری اسلامی است، نه چیز دیگر.

4- پس از تقسیم کار اولیه جهانی که کشورها را به دو گروه "دارنده مواد اولیه" و "دارنده تکنولوژی صنعتی" تفکیک می‌کرد و به اصطلاح توسعه یافته‌ها خود را صنعتی می‌دانستند و دیگران که مواد اولیه آ‌ن‌ها را تولید می‌کردند، توسعه نیافته یا در حال توسعه می نامیدند، تقسیم کار ثانویه ای در حال شکل گیری است که کشورها را به صاحبان "فکر و علم" و صاحبان "صنعت" تقسیم می‌کند.

هشدار ما به دستگاه‌های برنامه‌ریز و نویسندگان و مجریان سند چشم انداز این است که مبادا دوباره بخواهیم به حداقل‌ها اکتفا کنیم و بعد از دو دهه کار و فعالیت، باز شاهد این باشیم که جزء صنعتی‌ها هستیم و از دانش روز و منابع سرشار اقتصادی آن محروم باشیم.

اقتصاد دانش‌بنیان، مدیریت دانش و تولید علم، همه و همه اهداف و روش‌های مرجعیت علمی‌شدن برای کشورهایی است که چشم امید به ایران اسلامی و حامی مستضعفان عالم دارند. در این راه بایستی عناصری مثل دانشگاه اسلامی، علوم انسانی اسلامی و جنبش نرم‌افزاری را به کار گرفت و از قدم برداشتن در مسیر تکنوکراسی و چرخش علوم غربی اجتناب کرد.

5- بیداری دانشجویی وظیفه خود می‌داند تا با تقویت بنیه فکری، بالابردن سطح مطالعاتی، تحلیل دقیق وقایع و فراگیری مهارت‌های لازم جهت افسری جنگ نرم، ریشه‌های تشکیلاتی خود را استحکام بخشد و با افزایش ارتباط خود با بدنه دانشجویی و مردمی، اسباب آگاهی‌بخشی و جهت‌دهی درست به افکار و گفتمان‌ها را فراهم سازد.

پیروی از خط امام و رهبری، شاخصه اصلی بیداری دانشجویی است و تشکل‌هایی که با این نام و پسوند اسلام در دانشگاه‌ها حضور دارند و یا شکل خواهند گرفت باید بدانند که اسلام، قرآن، عترت، امام رحمت‌الله علیه و بیانات مقام معظم رهبری، کلِ واحدی هستند که کسی حق ندارد "نؤمن به بعض و نکفر به بعض" عمل کند. بیداری دانشجویی دیوار بلندی خواهد بود در مقابل کسانی که بخواهند با نفاق و ریا و با مصادره به مطلوب کردن بیانات امام و رهبری، دم از پیروی خط امام و رهبری بزنند و شئونات انقلاب اسلامی را با این کار به سخره بگیرند.
 
گام پیشرفت از صراط عدالت می‌گذرد که بدون استقلال کشور در همه ابعاد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... تحقق آن هرگز امکان‌پذیر نیست. لذا از تمامی مسئولان کشور، چه اجرایی، چه مقننه و چه قضایی می‌خواهیم که با حراست و صیانت از استقلال کشور و جلوگیری از ورود استعماری استکبار در معاملات و معادلات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، هسته‌ای و نظامی کشور، راه پیشرفت را هموار ساخته و عدالت را در کشور محقق سازند.

در این بین، دولت‌مردان بهتر است از روابط دیپلماتیک با کشورهای وابسته جهان بپرهیزند و بدانند که وابستگان سیاسی و اقتصادی استکبار، یعنی آمریکا، اصلاً شرکای خوبی برای تحقق برنامه‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی نیستند و این آدرس غلطی است که مشاوران می‌توانند به رئوس سیاسی و اقتصادی دولت بدهند.
 
در پایان، ضمن شکرگزاری به آستان خداوند متعال بابت برگزاری موفق همایش و نیز کسب لیاقت دریافت پیام مقام معظم رهبری به دانشجویان انقلابی، بر خود لازم می‌دانیم تا با عمل به بند بند پیام امام امت، عمار گونه در تقویت بصیرت خود و دیگر دانشجویان بکوشیم و مالک اشتروار در استقامت و صبر انقلابی خود و دیگر دانشجویان ثابت قدم و فعال باشیم.  
 
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار