نرسی قربان گفت: آینده اقتصادی کشور، ایجاد اشتغال برای جوانان و قدرت ژئوپلیتیک ایران در دهه های آینده در گرو رسیدن به یک قرارداد برد- برد است. به همین دلیل مسئولین نباید از ارئه بهترین گزینه قراردادی که سیل سرمایه را به کشور جذب و اهداف چشم انداز را محقق خواهد کرد، اجتناب ورزند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، نرسی قربان عضو شورای سیاستگذاری  هم اندیشی نظام جدید قراردادهای صنعت نفت، گفت: هم اندیشی فرصتی است برای متخصصان و ذینفعان ایرانی که در کمیته حضور ندارند ولی نظرات کارشناسی آنها می تواند تاثیر قابل توجهی در تصمیمات کمیته بازنگری قراردادها داشته باشد.
 
وی این  رویداد  را اتفاق تازه ای در صنعت نفت ایران دانست و تصریح کرد: به نظر می رسد نخستین بار است که کنفرانسی با موضوع هم اندیشی برای پیشنهاد اصلاح قراردادهای نفتی در این سطح و اهمیت برگزار می شود. البته باید توجه داشت که بازنگری قراردادهای موجود اقدامی منحصر به کشور و منطقه ما نیست بلکه با توجه به شرایط موجود، بیشتر کشورهایی که نیاز به  سرمایه گذاری کلان و تکنولوژیهای پیشرفته در صنعت نفت و گاز خود دارند، اقدام به بازنگری در قراردادهای انرژی خود کرده اند.
 
این کارشناس انرژی در این باره افزود: شرایط توسعه نفت و گاز در 15سال گذشته عوض شده و قرار دادهای بیع متقابل نمی تواند سرمایه و تکنولوژی لازم را برای ایران جذب نماید. میلیاردها دلار برای توسعه منابع غیر متعارف توسط شرکت های بزرگ دنیا سرمایه گذاری شده است و می توان گفت که نحوه ی نگاه به سرمایه گذاری در صنعت نفت وگاز تغییر کرده است و بیشتر قراردادهای نفت و گاز موجود در عرصه بین المللی را تحت تاثیر خود قرارداده است. حتی وزیر انرژی انگلیس هم در روزهای اخیر اعلام کرد که این کشور تغییراتی را در نحوه اخذ مالیات نفت و گاز برای ایجادجذابیت بیشتر برای سرمایه گذاری در این کشور ایجاد نموده است.
 
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با اشاره به نقش بخش خصوصی در قراردادهای آینده گفت: رویکرد تحولات جهانی به سمت مشارکت بیشتر بخش خصوصی بوده و در بسیاری از کشورها نقش دولت ها کم رنگ شده است. در کشور ما هم بخش خصوصی می تواند و باید در کنار شرکت های سرمایه گذار خارجی نقش سازنده ای داشته باشد. طبعا قرار نیست که در حوزه نفت و گاز همه کارها به شرکت های خارجی واگذار شود؛ اتفاقا ورود بخش خصوصی داخلی مورد استقبال شرکت های بین المللی انرژی هم خواهد بود. البته این شرکت ها را نمی توان مجبور به همکاری با شرکت های ایرانی نمود و آنها باید برای مشارکت یکدیگر را بر مبنای منافع مشترک بیابند.
 
عضو شورای سیاستگذاری هم اندیشی نظام جدید قراردادهای صنعت نفت تاکید کرد: قرار نیست در این هم اندیشی جزئیات قرارداد جدیدی  ارایه گردد بلکه در این گردهمائی موضوعات و پارامترهایی که به نتیجه برد – برد در قراردادهای آینده صنعت نفت کمک نماید بررسی خواهد شد.
 
ایران نیاز به میلیاردها دلار سرمایه و  استفاده از بهترین تکنولوژی های موجود دارد و شرکتهای بین المللی انرژی نیز علاقمند به حضور در کشوری هستند که بیشترین ذخائر هیدروکربوری جهان را دارد.
 
نرسی قربان ضمن یادآوری این موضوع تصریح کرد: آینده اقتصادی کشور، ایجاد اشتغال برای جوانان و قدرت ژئوپلیتیک ایران در دهه های آینده در گرو رسیدن به یک قرارداد برد- برد است. به همین دلیل مسئولین نباید از ارئه بهترین گزینه قراردادی که سیل سرمایه را به کشور جذب و اهداف چشم انداز را محقق خواهد کرد، اجتناب ورزند. تاریخ کسانی را که بدلیل مصالح شخصی یا گروهی روز، سد راه رسیدن به این مهم شوند را به یاد خواهد داشت. 

انتهای پیام/
برچسب ها: نفت ، گاز ، اشتغال ، هم اندیشی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار