شکرچی‌زاده گفت: بخش مسکن بیش از 30 درصد از حجم اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده و از طرفي مصرف انرژی در واحدهای تجاری و خانگی به حدود 40 درصد کل میزان مصرف انرژی در کشور مي رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،محمد شکرچی‌زاده در کارگاه تخصصی شهرهای جوان، بهینه سازی مصرف انرژی با بیان اینكه حضور نماینده وزارت علوم آلمان کرافت تیم دانشگاه فنی برلین در این کارگاه بسیار پر اهمیت است گفت: اهمیت صنعت ساخت و ساز و مسائل مرتبط با آن برای تمامی مردم روشن است و نقش این صنعت به عنوان یکی از ارکان مهم در توسعه‌ پایدار کشور به شمار می‌رود.
 
وی در ادامه افزود: صنعت ساخت و ساز همواره به عنوان یکی از معیارهای توسعه کشورها شناخته می‌شود بر اساس پیشرفت بر گسترش  صنایع دیگر محسوب می‌ شود.
 
شکرچی‌زاده در ادامه اظهار داشت: بخش مسکن بیش از 30 درصد از اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده و از طرف دیگر مصرف انرژی در واحدهای تجاری و خانگی حدود 40 درصد کل میزان مصرف انرژی کشور است.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه یادآور شد: در کشور هند با بیش از 1 میلیارد نفر جمعیت تنها 21 درصد از انرژی در بخش خانگی و 30 درصد در بخش صنعت به مصرف می‌‌رسد.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد: ایران پس از سوریه از نظر شدت مصرف انرژی در جایگاه دوم دنیا ایستاده است که در حال حاضر میزان شدت مصرف انرژی در ایران 5 برابر بیش از متوسط جهانی است.
 
وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی برای گرم کردن هر یک مترمربع حدود 380 کیلووات ساعت انرژی در ساختمان‌های کشور نیاز است گفت: هم اکنون در ساختمان‌های منطقه اسکاندیناوی که از نظر آب و هوا سردسیر تر از ایران است به إزای هر متر مربع حدود 100 کیلوبایت ساعت انرژی مصرف می‌شود.
 
وی در ادامه افزود: هم اکنون در برخی مناطق سردسیر ایران به إزای هر مترمربع 560کیلوبایت ساعت انرژی مصرف می‌شود در حالی که میزان مصرف انرژی به إزای هر مترمربع در بخش ساختمان در اروپا فقط 100 کیلوبایت ساعت گزارش شده است.
 
شکرچی‌زاده در ادامه توضیح داد: مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان پیشرو رد امر تحقیقات در خصوص ساخت و ساز در طی این سال‌ها با اهتمام بیشتری کوشیده است تا تحقیقات کاربردی در زمینه توسعه‌ و ارتقای کیفی ساخت و ساز را در کشور با مد نظر قرار دادن اصول توسعه پایدار و بهینه سازی مصرف انرژی به انجام رساند.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد سنگ‌بنای تحول در صنعت ساختمان سازی از نظر رعایت روابط فنی برای جلوگیری از به هدر رفتن انرژی سرمایی و گرمایی تدوین مقررات بر ضوابط فنی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی در ساختمان‌ها باشد.
 
وی در ادامه تصریح کرد : این اقدام مهم در سال 1370 برای نخستین بار در کشور با تدوین ضوابط فنی برای پوسته ساختمان به نام مبحث 19 مقررات ملی ساختمان آغاز شد.
 
وی در ادامه گفت: باید پذیرفت که به جز این موارد واقعاً کار شایسته و بایسته‌ای صورت نگرفته بود و انتشار کتب مرجع در اواخر این دهه و بویژه راهنمای مبحث 19 در سال 1378 که به روشنی راهکارهای به کارگیری مقرارت را متناسب با امکانات داخلی در اختیار مهندسان قرار می‌داد از مهم‌ترین رخدادهای موجود در این زمینه بوده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اقتصاد ، مسکن ، انرژی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار