به گزارش
خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجهور کشورمان در 92.9.20 مصوبهای را با اعتبار 1500 میلیارد تومان به پیشنهاد وزارتخانههای تعاون، علوم، فرهنگ و دفاع و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاستجمهوری مبنی بر ارائه سبد کالا به برخی از اقشار جامعه ابلاغ کرد. از این رو قرار شد براساس این ابلاغیه برخی از اقشار جامعه شامل خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، کارکنان و بازنشستگان سازمانهای دولتی، طلاب، خبرنگاران و دانشجویان متاهل این سبد کالایی را که شامل ۱۰ کیلوگرم برنج، ۴ کیلوگرم مرغ، ۲ بطری روغن مایع، ۲ بسته پنیر بستهبندی شده و ۱ شانه تخممرغ بود را دریافت کنند.
در این مصوبه مقررشده بود تنها آن دسته از کارگران و مستمریبگیران تامین اجتماعی میتوانند این سبد کالایی را دریافت کنند که درآمد ماهانهای کمتر از ۵۰۰ هزار تومان دارند. از این رو با توجه به حداقل دستمزد ۴۸۷ هزار تومانی در سال ٩٢، بخش چشمگیری از کارگران و مستمریبگیران بیش از ۵۰۰ هزار تومان درآمد دارند از دریافت سبد کالا محروم شدند.
به هرحال پس از تمامی کش و قوسها روز گذشته یعنی 13 بهمنماه با چند روز تاخیر سبد کالایی در بین واجدان شرایط توزیع شد و مردم برای دریافت این سبد با ارائه کارت بانکی که یارانه نقدی ماهانه را از طریق آن دریافت میکنند در صف گرفتن سبد کالایی ایستادند.
نوستالوژی توزیع سبد کالایی به شیوه توزیع کوپن در دهه 60 خاطرات بسیاری همچون ایستادن در صفهای طولانی در سرمای زمستان و شلوغی خیابانها را برای مردم تداعی کرد و ما دوباره شاهد بودیم که در ارائه این سبد کالایی مشکلات متعددی به وجود آمد.
اما در این میان رئیسجمهور کشورمان در حالی به نوبخت سخنگوی دولت ماموریت داد تا برای افزایش تعداد سبد کالایی در طول سال آینده چارهاندیشی کند، که در بودجه سال آینده ردیفی برای این ماموریت پیشبینی نشده است، مگر اینکه دولت بخواهد بخشی از اعتبارات یارانهای سال آینده را برای این منظور درنظر بگیرد.
از نظر کارشناسان مسائل اقتصادی نیز دولت زمانی میتواند با فقر مبارزه کند که امکانات رفاهی مناسبی را در اختیار مردم قرار دهد، نه اینکه کمکهای مقطعی به آنان ارائه دهد لذا به طور حتم ارائه اینگونه سبد کالایی دردی را از مردم درمان نخواهد کرد.
انتقاد دیگری که به سبد کالا مطرح است توزیع برنج هندی است، به طوری که گفته میشود برنج هندی ارائه شده در سبد کالایی کیفیت پایینی دارد از این رو انتظار میرفت با توجه به تولید برنج در ایران دولت در راستای حمایت از برنجکاران ایرانی به توزیع برنج ایرانی در بین مردم اقدام میکرد.
اختلالات فنی، صفهای طولانی و عدم برنامهریزی دقیق در توزیع سبد کالایی از مشکلات متعددی است که این طرح را با مشکل روبهرو کرده است لذا به طورحتم از دولت یازدهم انتظار میرود در دوربعدی ارائه سبد کالا که اسفند ماه خواهد بود شیوه منسجم و کارآمدی را در پیش بگیرد.
همچنین دولت یازدهم تاکنون میزان دقیق کالاهایی را که قرار است در قالب یارانه کالایی بین مردم توزیع کند، مشخص نکرده لذا برخی کارشناسان هشدار دادهاند که توزیع یارانه کالایی و تداوم آن در آینده میتواند نشانههایی از بازگشت به دوران اقتصاد کوپنی باشد که توجه به این نکته از سوی دولتمردان ضروری است زیرا در شرایطی که کشور از نظر اقتصادی مشکلات بسیاری را دارد نباید با تکرار سیاستهای اشتباه گذشته در مسیر نادرستی حرکت کرد.
انتهای پیام/
به زبان ملی مون بها بدیم.