معاون دانشجویی، فرهنگی و مدیران این معاونت در دیدار با وزیر بهداشت گزارش مبسوطی از فعالیت های این معاونت ارائه کردند.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب­دا، در این دیدار که در دفتر وزیر بهداشت برگزار شد دکتر آیتی معاون دانشجویی، فرهنگی وزارت بهداشت و معاون اجرایی وی، مدیران بخش های صندوق رفاه دانشجویان علوم پزشکی، دبیرخانه شورای مرکزی انضباطی دانشجویان، حوزه مشاورین، اداره کل امور دانشجویان، مرکز قرآن و عترت، اداره کل امور فرهنگی و اداره فوق برنامه گزارش های خود از فعالیت های بخش های مربوطه در سال های گذشته را به دکتر هاشمی ارائه کردند.

 دو برابر شدن وام های دانشجویی در سال 92
بنا بر این گزارش دکتر جعفری رییس صندوق رفاه دانشجویان علوم پزشکی ضمن اعلام اینکه تعداد وام های دانشجویی در سال 92 نسبت به سال قبل از آن دو برابر شد، گفت: در عین حال سال 92 به لحاظ بضاعت مالی صندوق رفاه بدترین سال در طول 20 سال فعالیت این صندوق بود.

وی افزود: در این سال هیچ دانشجویی بی بضاعتی برای دریافت وام از صندوق پاسخ منفی از ما نگرفت.

وی با اشاره به اهمیت درآمدهای اختصاصی صندوق در ارائه وام های دانشجویی، ادامه داد: امیدواریم در سال 93به 54 میلیارد تومان درآمد اختصاصی برسیم.

رییس صندوق رفاه دانشجویان علوم پزشکی گفت: تمام فعالیت های درخواست و اعطای وام به صورت الکترونیکی انجام می شود.

دکتر جعفری افزود: با پیگیری های معاون دانشجویی، فرهنگی سال 92 بیمه همگانی دانشجویان علوم پزشکی آغاز شد.

وی با گلایه از بانک هایی که طبق قانون باید به این صندوق تسهیلات بدهند اما کوتاهی می کنند، اظهار داشت: هم اکنون 169 هزار دانشجو در صندوق رفاه حساب داشته و 700 هزار دانشجو نیز پرونده دارند.

وزارت بهداشت پیشروترین مرکز قرآنی دستگاه های کشور
در این دیدار سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت نیز گفت: مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت اولین و پیشروترین مرکز قرآنی در بین دستگاه های اجرایی کشور است.

وی افزود: فعالیت های پژوهشی سلامت محور، انتشار نشریه «قرآن و طب» و «سبک زندگی»، تشکیل شورای توسعه قرآنی با 4 کمیته، تشکیل کانون قرآن و عترت در تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور، مجمع دانشجویی قرآن وعترت، 250 کانون قرآن و عترت، برگزاری کنگره ملی قرآن پژوهی و طب با حضور مراجع در قم، برگزاری بزرگترین جشنواره قرآن دانشجویی در سبزوار بخشی از فعالیت های این مرکز بوده است.

اسکان 72 هزار دانشجوی علوم پزشکی در 410 خوابگاه
مدیر امور رفاهی دانشجویان علوم پزشکی کشور در این دیدار از سکونت 72 هزار دانشجوی علوم پزشکی در 410 خوابگاه در سطح کشور خبر داد و گفت: از مجموع 170 هزار دانشجوی علوم پزشکی 72 هزار دانشجو در خوابگاه ها ساکن اند که 14 هزار نفرشان در خوابگاه های غیرملکی هستند. در کل 47 درصد دانشجویان خوابگاه دارند.

وی افزود: 50 درصدخوابگاه ها قدمتی 25 تا 50 ساله دارند و 80 درصد دانشجویان علوم پزشکی در دانشگاه ها تغذیه می شوند.

وی ادامه داد: 100 درصد دانشجویان بیمه حوادث هستند و 80 درصد آنان از سرویس های ایاب و ذهاب استفاده می کنند.

وی سرانه فیزیکی استاندارد دانشجویی را 11 تا 15 متر اعلام کرد و گفت: به دلیل کمبودها سرانه فیزیکی دانشجویان علوم پزشکی 4 متر مربع است.

وی برون سپاری و واگذاری خدمات و انعقاد تفاهمنامه معاونت دانشجویی، فرهنگی با مجمع خیرین سلامت را مورد اشاره قرار داد و از وزیر بهداشت به دلیل کمک 20 میلیارد تومانی اش به بحث تغذیه دانشجویان قدردانی کرد و گفت: برای نخستین بار تعریف ژتون در دانشگاه ها انجام شد و آیین نامه خوابگاه های مشارکتی در دستور کار قرار گرفت.

تدوین 162 شاخص برای رتبه بندی فرهنگی دانشگاه ها
یکی از مدیران اداره کل امور فرهنگی در این دیدار از تدوین 162 شاخص برای رتبه بندی دانشجویی، فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور خبر داد و گفت: نظام جامع نظارت، ارزیابی و ربته بندی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور تدوین شده است که شامل 162 شاخص است.

وی در پاسخ به سئوال وزیر بهداشت در خصوص زمان اجرایی شدن این طرح، اظهار داشت: بستر سامانه ای این طرح در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایجاد شده و دسترسی به آن وجود دارد.

وی افزود: این سامانه موجب ایجاد فضای رقابتی در دانشگاه ها در سه سطح واحد، بخش و ملی می شود.

وی همچنین در زمینه های شورای فرهنگی، شورای انطباق، ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی، کرسی آزاد اندیشی، ستاد اقامه نماز، شورای امر به معروف و نهی از منکر و همچنین برگزاری مراسم مختلف در خصوص ایثار، شهادت و مناسبت های فرهنگی و مذهبی در سطح دانشگاه های علوم پزشکی کشور به وزیر بهداشت گزارش داد.

افزایش حس امید در دانشگاه ها
مدیر امور فوق برنامه معاونت دانشجویی، فرهنگی نیز در این دیدار گفت: با انتخاب دولت جدید افزایش حس امید در دانشگاه ها و دانشجویان با توجه به تغییر فضای سیاسی کشور افزایش یافته است.

وی ضرورت ساماندهی و حمایت از تشکل های دانشجویی، ساماندهی و حمایت از نشریات دانشجویی و رونق فعالیت های فوق برنامه را مورد تأکید قرار داد.

 فعالیت 6 تا 8 درصد دانشجویان علوم پزشکی در تشکل های سیاسی
وی در ادامه از فعالیت 6 تا 8 درصد دانشجویان علوم پزشکی در تشکل های سیاسی خبر داد و گفت: شورای هماهنگی تشکل های دانشجویی تشکیل شده است.

وی افزود: در حوزه  نشریات دانشجویی نیز 52 نشریه فعال و نیمه فعال و 359 نشریه غیرفعال داریم و 469 کانون نیز در دانشگاه های علوم پزشکی کشور در زمینه های ادبی، فرهنگی، اجتماعی، هنری، دینی و مذهبی فعال هستند.

وجود 137 دفتر مشاوره در خوابگاه های دانشجویی
مدیر بخش مشاوره معاونت دانشجویی، فرهنگی نیز در این دیدار از وجود 137 مرکز مشاوره برای دانشجویان در خوابگاه های دانشجویی خبر داد و گفت: در کل 170 مشاور دارای مدرک دکترا یا کارشناسی ارشد روانشناسی در این بخش فعالیت می کنند.

وی تعداد مراجعات برای مشاوره در سال گذشته را 20330 مورد اعلام کرد و گفت: اختلالات اضطرابی، مشاوره ازدواج و افت تحصیلی بیشترین درصد مشاوره ها بوده است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار