نخست وزیر ترکیه در روز چهارشنبه به همراه یک هیئت بلند پایه از جمله وزیر امور خارجه ترکیه، وزیر انرژی و وزیر اقتصاد برای بحث در خصوص مسائل کلیدی دو جانبه و منطقه‌ای وارد تهران شد و با مقامات بلند پایه ایران از جمله رهبر انقلاب، آیت الله علی خامنه‌ای اسلامی و حسن روحانی، رئیس جمهور، دیدار کرد.





طی کنفرانس خبری که روز چهارشنبه در تهران برگزار شد، اردوغان گفت : ایران و ترکیه می‌توانند در مبارزه با تروریسم در منطقه، به عنوان دو کشور همسایه، همکاری سازنده ای در زمینه اشتراک دیدگاه های مشترکشان، داشته باشند.


به گزارش پرس تی وی، وی در خصوص روابط اقتصادی تهران و آنکارا تاکید کرد که کشورش به منابع انرژی ایران، از جمله گاز طبیعی احتیاج دارد.


به گفته مهمت شاهین، کارشناس روابط بین المللی ترکیه از دانشگاه قاضی، از سال 2001 ایران بیش از 10 میلیارد دلار، گاز طبیعی به ترکیه صادر کرده است. به گفته این تحلیلگر، حذف اقدامات تروریستی، به ویژه در سوریه یکی از اهداف مشترک این دو کشور محسوب می‌شود.


اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ایران نیز در این کنفرانس خبری حضور داشت و ضمن ابراز خرسندی از روابط دوستانه و تاریخی دو کشور ایران و ترکیه، اعلام کرد این دو کشور قصد افزایش میزان تجارت خود را به 30 میلیارد دلار تا 2015 دارند.



اردوغان پیش از پرواز به تهران، در آنکارا به خبرنگاران گفت : ما امیدواریم تمام تحریم ها علیه ایران حف شود، ترکیه در این راستا تمام تلاش خود را خواهد کرد.

دو طرف در حال حاضر به منظور تقویت روابط اقتصادی ایران و ترکیه، چندین تفاهم نامه را امضا نمودند.

به گزارش خبرگزاری ترند، ایالات متحده امریکا، از افزایش روابط تجاری میان ایران و ترکیه ناراضی است و از پیش تعدادی از شرکتهای ترکیه ای را که با ایران روابط تجاری برقرار نموده بودند، در لیست سیاه تحریم ها قرار داده است.



***  آمریکا به طریقی می‌خواهد مانع پیشرفت ایران در تمام زمینه‌ها شود
به گزارش رویترز، دیوید کوهن، معاون وزیر خزانه داری ایالات متحده امریکا، که پیش از سفر ردوغان به تهران، به ترکیه سفر کرده بود، به دولت ترکیه در برابر هر گونه بهبود سریع تجارت و روابط اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران هشدار داده بود. به گزارش خبرگزاری زمان، وی  که برای شرکت در بحث ها در وزارت امور خارجه ترکیه درباره اجرای طرح عمل مشترک که گروه پنج به علاوه یک، اتحادیه اروپا و ایران بر سر آن به توافق رسیدند، به آنکارا سفر کرده بود گفته بود، باید شرکتهای علاقه مند به تعامل، باید از تجارت با ایران دست نگه دارند، روزی خواهد رسید که بتوانند با ایران روابط تجاری برقرار کنند، اما آن روز، امروز نیست!





اردوغان روز گذشته طی پیامی در خصوص ایجاد تحول در سوریه ابراز امیدواری کرد و به شدت از وضعیت انفعالی جامعه بین المللی در زمینه خشونت علیه شهروندان، انتقاد نمود. وی در ادامه افزود، آنکارا می خواهد سیاست های انسان دوستانه خود را در سوریه حفظ نماید و با وجود تمام فشارها و کارشکنی ها، از حقوق مظلومان دفاع نماید.

وی افزود، سوریه به عنوان برادر ما، اکنون در شرایطی قرار دارد که به کمک ما نیازمند است و اکنون زمان آن است که با وجود برخی کارشکنی ها توسط خائنین، از این کشور حمایت شود.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نیز بر اهمیت تقویت همکاری با ترکیه برای خنثی کردن فعالیت های تروریستی در خاور میانه تاکید کرد و در دیدار با اردوغان گفت: گسترش همکاری میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ترکیه، به عنوان دو کشور قدرتمند در منطقه، فعالیتهای تروریستی را ناکام می کند.




نخست وزیر ترکیه نیز در این دیدار به نوبه خود گفت: ترکیه برای مقابله با گروه های تروریستی با ایران همکاری خواهد کرد.

در پایان این نشست، روحانی و اردوغان سند ایجاد شورای عالی همکاری های سیاسی میان ایران و ترکیه را برای اولین بار س از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال  1357(1979)، به امضا رساندند. این شورا راه را برای همکاری گسترده تر میان این دو کشور هموار خواهد کرد.

گزارش از مغانی


منابع:










انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار