شک، تردید در افراد به معنای احساس عدم قطعیت و یا فقدان عقیده حکم، تعریف می‌شود.

نازآفرین صباحی روانشناس در گفتگو با  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران درباره مقوله ایجاد شک و تردید در افراد گفت: شک، در لغت به معنای احساس عدم قطعیت و یا فقدان عقیده محکم، تعریف می‌شود. شک و تردید، شبیه به قدم زدن و گام برداشتن در تاریکی است، زمانیکه شما نمی‌توانید جلوی پای خود را ببینید، اطمینان ندارید که گام بعدی را که برمی‌دارید درست است یا خیر؟ و در اینجاست که تردیدها شکل می‌گیرد.

وی همچنین ادامه داد: شک و تردید یک صدای مبهم و آزاردهنده از انتهای ذهن ماست که دائماً برای ما استدلال می‌آورد که "تو نمی‌توانی موفق شوی"، "این انتخاب خوبی نیست" ، "شاید این انتخاب، بهترین نباشد" و با این جملات ذهن ما آماده شک و تردید است.

این روانشناس درباره تأثیرگذاری شک و تردید در زندگی افراد گفت: این تردید ودودلی بر تمام جنبه‌های زندگی ما اعم از انتخاب لباس، انتخاب همسر، صحبت کردن یا شرکت کردن در جمع، رفت وآمد و مناسبات اجتماعی، تربیت فرزندان و ... سایه انداخته و ممکن است در ظاهر، خود را به صورت خجالت، اضطراب، فقدان کارآمدی و... نشان دهد اما آنچه که مهم است این است که این تردید و دودلی می‌تواند تبدیل به وسواس شده و بر کیفیت زندگی افراد آسیب بزند.

صباحی در ادامه تصریح کرد: وقتی این تردیدها تبدیل به وسواس میشود این روحیه حتی در عادی‌ترین کارهای آنان به چشم می‌خورد و از ابتدایی‌ترین مرحله شروع شده، به تدریج به مراحل خطرناکی می‌رسد، در برخی از موارد؛ وسواس آن چنان شدت می‌یابد که همه این دستور از افراد در زندگی اجتماعی‌شان، دچار مشکل می‌شوند.

وی درباره راهکارهای مؤثر در جهت غلبه بر شک و تردید خاطرنشان کرد: شناخت خود اولین قدم در راه پیشرفت است. بدون شناخت کامی از نقاط قوت و ضعف خودمان قادر به پیشرفت نخواهیم بود. آنچه باعث شک و دودلی‌تان می‌شود را شناسایی کنید و جملاتی مانند : من نمی‌توانم این کار را انجام دهم، من به اندازه کافی باهوش نیستم تا از پس این امتحان برآیم را از ذهن خویش بیرون کنید. درباره شک و تردیدتان با دوستان و اطرافیان خود مشورت کرده و از آنها بخواهید که برای غلبه بر این همه تردید و دودلی، شما را حمایت کنند. چرا که اطرافیان و نزدیکان شما می‌توانند با ارائه حمایتهای مثبت، شما را تشویق به فعالیت مثبت کنند، شناسایی این افکار منفی‌گرا به شما کمک خواهد کرد تا راحت‌تر بر مشکلات خود غلبه یافته و افکار منفی را جایگزین با افکار مثبت کنید تا بتوانید از شک و دودلی دور باشید.

انتهای‌پیام/

برچسب ها: زندگی ، احساس ، فقدان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار