نیلی اضافه کرد: با توجه به ثابت ماندن قیمت حاملهای انرژی در طول چند سال گذشته و همچنین میزان بالای تورم در اقتصاد ایران، میتوان گفت قیمت این کالا پایین آمده است از این رو تقاضا برای حاملهای انرژی افزایش یافته و این امر با تمامی اهداف در نظر گرفته شده در حوزه مدیریت قیمت حاملهای انرژی که با هدف ایجاد بهرهوری و صرفهجویی در این حوزه بوده، در تضاد است.
نیلی با بیان اینکه افزایش قیمت حاملهای انرژی لازم است اما کافی نیست، اظهار کرد: در این رابطه دو طیف نظر وجود دارد یک گروه از کارشناسان معتقدند که باید با توجه به شرایط اقتصادی کشور قیمت حاملها ثابت بماند ودر عوض با مهندسی امور و بهبود شرایط، از طرف عرضه، بهرهوری از این محور به وجود آید.
نیلی افزود: گروه دیگر نیز معتقدند تنها با بالا بردن قیمت این حاملها به تمامی اهداف مد نظر خود دست مییابیم. اما در کل به نظر میرسد باید به هر دوی این نظرها توجه داشت و در کنار افزایش قیمت حاملها نسبت به بهبود وضعیت عرضه نیز اقدامات لازم را صورت داد.
وی با بیان اینکه اصل موضوع در بهبود روش اجرای هدفمندی یارانهها، اتخاذ تصمیمهایی درست در راستای نظام انگیزش اقتصادی مردم است، گفت: با توجه به تورم و ثابت ماندن چند ساله قیمت حاملهای انرژی، افزایش بهای این کالا، اجتناب ناپذیر به نظر میرسد. این مسئله با توجه به بودجه محدود دولت در امر هدفمندی و برنامههای سال آینده نیز کاملا مشهود است.
مشاور اقتصادی رییس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این اهداف مد نظر در هدفمندی یارانهها باید ابعاد مختلف این موضوع را به صورت دقیق مورد بررسی قرار داد و با توجه به نظام انگیزشی موجود در جامعه، این طرح را به جایگاه مد نظر هدایت کرد.
وی با بیان اینکه یکی از راههای کمکردن بار یارانهها حذف تعدادی از جمعیتی است که در حال حاضر به صورت نقدی یارانه دریافت میکنند، گفت: دولت ترجیح داد کسانی که به یارانه نیاز ندارند به صورت داوطلبانه انصراف دهند. مشاور معاون اجرایی رییس جمهور با بیان اینکه کمپین حذف داوطلبانه یارانه در این راستا راهاندازی شد خاطرنشان کرد: هدف این کمپین این است که کسانی که احساس میکنند اولویتی برای دریافت یارانه در این مرحله ندارند به صورت داوطلبانه انصراف دهند.