"شاهین فرهت"،‌ عضو هیئت داوري بخش آهنگسازی کلاسيک غير ايراني و پایان نامه‌های جشنواره معتقد است کيفيت آثار ارائه شده به جشنواره در سال‌های اخیر رشد قابل توجهي داشته است.

به گزارش حوزه موسیقی باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، در بخش آهنگسازي کلاسيک غير ايراني 79 اثر با نظر هيات انتخاب در جشنواره حضور خواهند داشت؛ شاهين فرهت درباره اين آثار گفت: سطح بالای پایان نامهها و آثار آهنگسازی در دو سه سال اخیر بسیار بالا رفته و این موضوع مرا خوشحال میکند. شاید آثار ضعیف هم در میان حجم آثار دیده شود اما تعداد کارهای خوب خیلی بیشتر است.

این استاد دانشگاه ادامه داد:  هنوز هم جوانان براي يادگيري و اجراي موسیقی علمی و درست شور و شوق دارند و اين باعث خرسندي است اما مهم اين است که آثارشان به مرحله اجرا برسد. مهم است که کار آهنگساز شنيده شود و در گنجه نماند و خاک بخورد. 

اين هنرمند تاکيد کرد: اميدوارم از آثار انتخاب شده براي حضور در جشنواره براي اجراي عمومي نيز حمايت شود. 

این آهنگساز پیشکسوت به موضوع استفاده از سمپل در آهنگسازی امروز اشاره کرد و گفت: این روزها تکنولوژی یعنی کامپیوتر و استفاده از سمپل در خلق اثر به آهنگساز کمک زیادی میکند و شاید کار را آسانتر کند اما به هرحال هر آهنگسازی از اجرای اثرش در کنسرتها و دیدن شور و شوق مردم و استقبال از اثرش لذت می‌برد. 

شاهین فرهت درباره سطح کیفی آثار ارائه شده به این بخش جشنواره گفت: آثار را به دقت بررسی کرده و نفرات اول تا سوم را هم انتخاب کرده‌ایم. خوشبختانه در اين دوره سطح آثار بسیار خوب بوده و مثل برخی سال‌ها مجبور نشديم آثار را از میان چند اثر متوسط و ضعیف انتخاب کنيم. 

عضو هیئت داوران جشنواره فجر حضور گروههای تهرانی و شهرستانی را در این بخش تقریبا یکسان توصیف کرد و افزود: از آنجا که بخش آهنگسازی در بر گیرنده شرکت کنندگانی است که دارای تحصیلات آکادمیک هستند، افرادی هم که در جشنواره اثر ارائه دادهاند، معمولا از شهرهای دانشگاهی هستند که با شوق و استعداد و پشتکار فراوان مشغول تحصیل در این رشته هستند.

شاهین فرهت در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: بنده دبیری دکتر حسن ریاحی در جشنواره موسیقی فجر را بسیار قبول دارم. او به اين حيطه کاملا آشناست و بسیار علاقه دارد که استعداد جوانان شکوفا شود. برای همین است که به حمایت از جوانان در جشنواره تاکید زیادی دارد.

او اضافه کرد: معتقدم جشنواره موسيقي فجر بهانهای برای حضور آهنگسازان جوان و شکوفایی استعدادهای آنها است چرا که پیشکسوتان می‌توانند در هر زمانی از سال در  ایران و یا خارج از کشور کنسرت بگذارند و تاکيد دارم که این شانس را باید به جوانان داد. البته منظورم از جوانها افراد آماتور نیست؛ بلکه از جوانان حرفهای حرف مي‌زنم که آثار قابل قبولی ارائه می‌دهند.

فرهت از تشکیل بنیاد برگزیدگان فجر نیز به عنوان یک اقدام خوب یاد کرد و اظهار امیدواری کرد تا حمایت از جوانان بعد از جشنواره هم ادامه داشته باشد.  

بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر 24 بهمن تا یکم اسفند به دبیری حسن ریاحی برگزار می‌شود. 

علاقمندان می توانند اخبار این دوره از جشنواره موسیقی را در سایت جشنواره موسیقی فجر به آدرس www.fajrmusicfestival.com  مشاهده کنند.

انتهای پیام/ اس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.