معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: خوشبختانه در دولت یازدهم اولویت سوم بعد از امنیت و غذا، سلامت است که بودجه‌های این مهم نیز متناسب با اهمیت آن دیده‌ شده است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، علی ابرازه در چهل و یکمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم در سخنانی ضرورت توجه به بحث سلامت را مورد تاکید قرار داد و گفت: سلامت شامل سلامت جسم، روان، اجتماع و معنویت می‌شود.


وی با بیان اینکه 50 درصد پژوهش‌ها نشان می‌دهد که سلامت بر عهده شهر است، یادآور شد: 50 درصد سلامت بر عهده شورای شهر به عنوان متولی اداره امور شهر است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه هرکجا که نرخ بیکاری بیشتر است سکته‌های قلبی و دیابت بالاتر است، افزود: سکته قلبی در نیروهای قراردادی بالاتر است و در مدیران رده بالا بر عکس ذهنیت‌ها بیماری قلبی و دیابت کمتر است.

وی با تاکید بر اینکه 25 درصد سلامتی بر عهده وزارت بهداشت است، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان قم نیز به بحث سلامت همین نگاه را دارد و به سلامت شهر کمک می‌کند.

ابرازه خاطرنشان کرد: در شهر نه فقط وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی بلکه متولی شهر وظیفه دارد این سلامت را برای مردم فراهم کند.

وی با بیان اینکه تاکنون سلامت اولویت چهارم کشور بود ابراز داشت: خوشبختانه در دولت یازدهم اولویت سوم بعد از امنیت و غذا، سلامت است که بودجه‌های این مهم نیز متناسب با اهمیت آن دیده‌ شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه در تمام کشورهای پیشرفته بیمارستان‌ها زیرنظر شهرداری اداره می‌شوند، بیان داشت: ما در دانشگاه علوم پزشکی منابع محدودی در اختیار داریم و در توسعه نمی‌توانیم کار کنیم.

وی در این زمینه به خلق منابع اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از راه‌های خلق منابع استفاده از ظرفیت خیرین است که به ما در بحث سلامت کمک می‌کند.

ابرازه با مقایسه قم با کشور امارات یادآور شد: در امارات از هر هزار نفر 10 نفر وقتی در بیمارستان بستری می‌شوند به زیر خط فقر می‌روند اما در قم از هر هزار نفر 70 نفر فقیر می‌شوند.

وی با بیان اینکه فقرا به دلیل تحمل هزینه‌های سلامت در حال افزایش هستند، گفت: یکی از راه‌های که در این زمینه وجود دارد استفاده از خیرین سلامت است که ما از شورای شهر انتظار داریم به این خیرین کمک کنند.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: هر کجا هم که لازم باشد ما پا به پای شهرداری حرکت خواهیم کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در پایان برنامه پنجم توسعه پرداخت هزینه درمان از جیب مردم باید به زیر 30 درصد برسد، اظهار داشت: این میزان در حال حاضر70 درصد است یعنی 70 درصد هزینه‌ها توسط بیمار پرداخت می‌شود.

ابرازه یکی از راهکارهای رسیدن به 30 درصد پرداخت از سوی مردم را راه‌اندازی کلینک ویژه اعلام کرد و گفت: بیمار با مراجع به این کلینک دو هزار تومان پرداخت می‌کند در حالی اگر به مطلب متخصص مراجعه کند باید 25 هزار تومان پرداخت کند.

وی هزینه احداث این کلینک را در بیمارستان شهید بهشتی 3 میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: عوارضی هم که برای ساخت این کلینک باید پرداخت شود 3 میلیارد تومان برآورد شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم این مهم را نیازمند تعامل شورای شهر و شهرداری دانست و ابراز داشت: امیدواریم با تلاش ما و تعامل شهرداری، شورای شهر و استانداری شاخصه‌های سلامت در قم ارتقاء پیدا کند./ش

برچسب ها: قم ، ارتقا ، سلامت ، دولت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.