به گزارش
حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز اعلام کرد: در این گزارش، اعتبارات بخش آب کشور در لایحه بودجه سال 1393 مورد بررسی قرار گرفته است.
برنامههای بخش آب در بودجه تحت فصل مستقل منابع آب و فصل مسکن و عمران شهری، روستایی و عشایری (تحت عناوین برنامه سامانههای پساب و فاضلاب و برنامه آب شهری و روستایی) درج میشود.
در لایحه بودجه سال 1393، بخش آب (آب و فاضلاب و امور آب) در بین سایر بخشها از بالاترین اعتبار تملک داراییهای سرمایهای برخوردار است. میزان بالای اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای بخش آب که در لایحه بودجه سال 1393 برابر با 286,360,56 میلیون ریال (8/23 درصد اعتبارات کل فصول بودجه ) است، به دلیل حجم بالای سرمایه گذاری مخصوص به طرحهای این بخش است.
اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای بخش آب و فاضلاب در لایحه بودجه سال 1393 برابر با 588,815,16 میلیون ریال و همچنین اعتبارات تملک داراییهای سرمایه ای مربوط به بخش امور آب برابر با 698,544,39 میلیون ریال میشود. در بین برنامههای بخش آب در لایحه بودجه سال 1393 به ترتیب برنامههای تامین و عرضه ، سامانه های پساب و فاضلاب ، آب شهری و روستایی و برنامه توسعه منابع آب در حوضههای آبریز رودخانههای مرزی و مشترک از بیشترین اعتبار تملک داراییهای سرمایه ای ملی برخوردارند.
اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای ملی، تمام برنامههای بخش آب بجز برنامههای آب شهری و آب روستایی درلایحه بودجه سال 1393 نسبت به اعتبارات سال قبل، کاهش داشته و در بعضی از موارد کاهش مذکور چشمگیر است.
توجه به اولویت مهار آبهای مرزی خروجی از کشور، توجه بیشتر به حفاظت و صیانت از آبهای زیرزمینی، در نظر گرفتن وجوه حاصله از فروش و واگذاریهای اموال وزارت نیرو برای طرحهای این بخش، تعیین سهم دقیق انتشار اوراق مشارکت برای بخش آب در لایحه بودجه، توجه بیشتر به خرید تضمینی آب و پساب از بخش خصوصی، لحاظ کردن سهم ریالی طرحهای فاینانس و ارائه تمهید مناسب در لایحه بودجه برای تسویه بدهی بخش آب پیمانکاران از موارد مهمی محسوب میشوند که باید در لایحه بودجه سال 1393 کل کشور مورد توجه قرار گیرند.
انتهای پیام/