به گفته این متخصص مصرف نمک باید به مقدار کم استفاده شود این در حالی است که مصرف زیاد آن برای سلامت مادر و جنین خطرناک است.
وی در کنار افزودنیها مجاز در خوراکیها که روزانه به مصرف عمومی میرسد برای خانمهای باردار مصرف شکر و مواد غذایی شیرین را قدغن کرد.
وی در پاسخ به این سوال که مصرف زعفران برای سلامت جنین مضر است، گفت: مصرف زعفران در حد متعادل برای مادر و جنین خطرناک نیست تنها در صورتی که زیادهروی در خوردن آن نشود.
انوشه در ادامه مصرف قهوه را رد حدود 2 فنجان بلامانع ندانست اما چای پررنگ را یکی از عوامل به خطر افتادن سلامت جنین دانست.
وی برای کسانی که از کمخونی ناشی از کمبود آهن رنج میبرند توصیه کرد بهتر است در دوران بارداری مصرف گوشت قرمز به حد تعادل برسانند و هفتهای یک تا 2 بار جگر و قلوه آن هم جگر گاو و گوساله مصرف کنند و در صورت لزوم از مواد گوشتی که در آن مواد هورمونی استفاده شده خودداری کرد.
وی با بیان این مطلب که در دوران بارداری ما در دستگاه گوارش مشکل پیدا میکند و دچار حجم دور شکم و نفخ میشود بهتر است از مصرف نوشابههای کافئیندار، گازدار خودداری کرده و یا مصرف آن را به حداقل برساند.
وی در ادامه افزود: کافئین یک ماده تحریککننده است و برای فرد حالت عصبی و بیقراری ایجاد میکند و با قبول اینکه مادر در هر حالت روحی و روانی باشد مثلا اگر آرامش و یا استرس و ناراحتی باشد روی جنین اثر میگذارد؛ مصرف کافئین در دوران بارداری کمتر توصیه میشود.
وی اظهار داشت: مصرف مواد غذایی که حاوی تراتوژن هستند که بیشتر میشود در غذاهای نیمهآماده و آماده و فرآوری شده مثل سوسیس کالباس غذاهای کنسروی و فست فودی چیپس و پفک دیده میشود را مضر دانست و تاکید کرد این مواد غذایی باعث تغییرات ژنتیکی در نوزاد و سبب میشود که جنین به رشد کامل نرسد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در آخرین توصیههای غذایی به خانمهای باردار گفت: خانمهای باردار در ماههای بارداری سعی کنند حتما مواد غذایی ارگانیک استفاده کنند از قبیل میوه و سبزی و پروتئین که در تولید آن از مواد نگهدارنده، هورمونی و سموم کشاورزی استفاده نشده باشد.
انتهای پیام/