سید احمد تهامی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: "کلسیم" باعث افزایش سکتههای قلبی میشود زیرا مصرف روزی یک گرم یا یک و دو دهم گرم کلسیم باعث رسوب در جداره عروق شده و در عروق قلب مغز اختلال به وجود میآورد.
وی ادامه داد: مقدار کلسیم، منیزیم و ویتامین D با هم ارتباط دارد، زمانی که مقدار کلسیم زیاد باشد بدون نسبت منیزیم و ویتامین D، باعث رسوب در قسمتهای مختلف بدن از جمله جدار عروقی و همچنین جایی که چربی انباشته شده میشود و موجب خشکی رگها و تصلب شرائین (سفتی و سختی رگها) میشود، کلسیم در رگهای سفت شده باعث بالا رفتن فشار خون میشود و از این طریق خون رسانی و جریان خون به درستی انجام نمیشود و در نتیجه باعث سکته قلبی میشود.
وی گفت: کلسیمی که در شیر و مواد غذایی وجود دارد مشکلات قلبی و عروقی را به وجود نمیآورد بلکه مصرف کلسیم، به تنهایی به صورت مکملهای غذایی از جمله قرصهای مکمل خطرناک است کلسیم برای نوزادان مشکل ساز نیست بلکه نوزادان برای استخوان سازی به کلسیم نیاز دارند و کلسیم موجود در شیر مادر برای نوزادان کافی است میزان متعارف کلسیم که در غذا وجود دارد برای سلامت بدن مشکلی به وجود نمیآورد.
تهامی گفت: کلسیمی که همراه با ویتامین D از سوی پزشک تجویز میشود، نباید بیش از ۱۲۰۰ میلی گرم باشد قبل از به وجود آمدن مشکلات ناشی از رسوب کلسیم باید پیشگیری انجام شود چرا که پس از به وجود آمدن اختلال در شرایین دیگر کاری نمیشود، انجام داد. تصلب شراینی که در مغز به وجود میآید خون رسانی مغز را کاهش داده و شکنندگی مغز را افزایش میدهد و در اثر فشار خون ناشی از تصلب شرایین، کلسیم عوارض ناشی از سکته مغزی را نیز به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام/